Dopolnjeno: 27. marec 2020

25. in 26. marec 2020

Tako 25. kot 26. marca sta bili hladni jutri. Obe jutri se je jutranja temperatura spustila pod ledišče, bolj 25. marca. Oba dneva je občasno snežilo in v obeh dneh je skupno padlo okrog 8 cm snega. Stanje brstečih in cvetočih dreves je nespremenjeno, saj bodo realne posledice vidne šele po otoplitvi.

Na sliki so nekateri podatki za 26. marec:

Zanimivo si je pogledati še grafa za padavine v zadnjih 30 dnevih in za isto obdobje tudi najvišje in najnižje temperature.

24. marec 2020

Zjutraj se je temperatura spustila do -1,5 °C, prek dneva je pihal severovzhodni veter, ki pa na mestu Vremenske postaje Sevno ni bil tako močan, ker stoji na južnem pobočju hriba. Prek dneva je bilo oblačno, rahlo je naletaval sneg. Sneženje pa se je zvečer nekoliko okrepilo.

Povzetek za 24. marec 2020:

Posledice obsega pozebe bodo vidne šele v prihodnjih dneh, ko se bo otoplilo, vsekakor pa je nadrajsal kivi. V nadaljevanju so štiri slike, ki prikazujejo stanje v nedeljo in danes.

nor

23. marec 2020

Včeraj je Slovenijo preplavil hladen zrak in ponoči so se temperature na Vremenski postaji Sevno spustile pod -3 °C. Ob jasni noči in vlagi okrog 50 % se je ob 6:35. uri temperatura spustila na -3,4 °C (merjeno na višini 1,5 m). Posledice na brstečih in cvetočih rastlinah bodo vidne šele prek dneva, ko bo posijalo sonce.

Meteorološka postaja Sevno, s katero upravlja Agencija za okolje in prostor pa je to jutro ob 5:50. uri namerila kar -4,1 °C. Ta postaja se nahaja na vrhu Sevniškega hriba in je za kakšnih 40 mnv višje.

Najnižje in najvišje temperature na Vremenski postaji Sevno v zadnjih 24 urah:

Smer in jakost vetra v zadnjih 24 urah:

Najvišje in najnižje dnevne temperature na Vremenski postaji Sevno v zadnjih 30 dnevih:

Temperaturni podatki za včeraj, 22. marca 2020:

Temperaturni podatki za danes, 23. marca 2020, do 8. ure:

Posledice mrzlega zraka so na rastlinah vidne v obliki trdih zmrznjenih poganjkov, kakšne bodo posledice pa bom poročal prek dneva, ko bo na vse rastline posijalo sonce in bodo vidne posledice.