24. 4. 2024

Vremenske napovedi za Sevno – julij 2017

ponedeljek, 31. julij 2017
Danes sončno in vroče s temperaturami okrog 35° C. Tudi vnaprej do konca tedna bo sončno in zelo vroče. Temperature se bodo stopnjevale in v drugi polovici tedna lahko dosežejo blizu 40° C. Vročina bo popustila šele konec tedna, v začetku tedna pa kaže na vročino z okrog 35° C in povečala se bo možnost za popoldanske plohe ali nevite.

Pred nami je dolg in zelo močan vročinski val, zato se čim več zadržujte v senci, pijte dovolj tekočine. Poskrbite tudi za živali. Ne kurite v naravnem okolju, saj bo vsak dan bolj suho.

nedelja, 30. julij 2017
Danes bo občasno zmerno oblačno, sicer pa obilo sonca. Popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Temperature bodo okrog 33° C. Od jutri dalje bo sončno in vsak dan bolj vroče. Jutri bodo temperature okrog 35° C, v torek bo še za kakšno stopinjo topleje. Od srede dalje lahko temperature presežejo 38° C, ko nas doseže višek vročinskega vala. Vse tako bo najmanj do začetka prihodnjega tedna, čeprav bodo temperature kopnec tedna za kakšno stopinjo nižje.

Pred nami je dolg in zelo močan vročinski val, zato se čim več zadržujte v senci, pijte dovolj tekočine. Poskrbite tudi za živali. Ne kurite v naravnem okolju, saj bo vsak dan bolj suho.

sobota, 29. julij 2017
Danes in jutri in bo sončno. V noči na nedeljo ni izključena kakšna ploha ali nevihta, prav tako v nedeljo popoldne. Temperature bodo že krepko presegle 30° C, v nedeljo pa bo še za kakšno stopinjo bolj vroče. V ponedeljek bo sončno in še bolj vroče, saj nas bo ta konec tedna zajel že letošnji četrti vročinski val. Temperature bodo do oziroma okrog 35° C in tako bo vsaj do konca tedna. Vrhunec vročinskega vala v drugi polovici tedna.

petek, 28. julij 2017
Zjutraj bo še nekaj oblačnosti, Čez dan bo večinoma sončno do zmerno oblačno s temperaturami že prek 30° C. Tudi jutri in v nedeljo bo sončno. V noči na nedeljo ni izključena kakšna ploha ali nevihta, prav tako v nedeljo popoldne. Že jutri bodo temperature krepko presegle 30° C, v nedeljo pa bo še za kakšno stopinjo bolj vroče. V ponedeljek bo sončno in še bolj vroče, saj nas bo ta konec tedna zajel že letošnji četrti vročinski val. Temperature bodo do oziroma okrog 35° C in tako bo vsaj do konca tedna.

četrtek, 27. julij 2017
Zjutraj in del dopoldneva bo nekaj megle. Kasneje bo sončno, popoldne pa zmerno oblačno. Najvišje temperature bodo okrog 27° C. Jutri bo deloma sončno, občasno zmerno oblačno. Temperature bodo do 30° C. V soboto in nedeljo bo sončno s temperaturami nad 30° C. V noči na nedeljo ni izključena kakšna nevihta ali ploha. Tudi vnaprej bo sončno in toplo s temperaturami krepko prek 30° C. Sredi tedna niso izključene posamezne plohe ali nevihte.

sreda, 26. julij 2017
Danes dopoldne bo sončno, popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Najvišje temperature bodo okrog 27° C. Jutri zjutraj bo še sončno, potem pa zmerno oblačno. Verjetnost za plohe in nevihte je veliika. Najvišje temperature bodo malo nad 20° C. Od četrtka naprej bo večinoma suho, in vsak dan topleje, vendar do konca tedna temperature ne bodo presegle 30° C. Prihodnji teden pa vse kaže na nov vročinski val.

torek, 25. julij 2017
Danes dopoldne bo sončno, popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Najvišje temperature bodo okrog 27° C. Jutri zjutraj bo še sončno, potem pa zmerno oblačno. Verjetnost za plohe in nevihte je veliika. Najvišje temperature bodo malo nad 20° C. Od četrtka naprej bo večinoma suho, in vsak dan topleje, vendar do konca tedna temperature ne bodo presegle 30° C. Prihodnji teden pa vse kaže na nov vročinski val.

ponedeljek, 24. julij 2017
Danes bo večinoma oblačno. Najvišje temperature bodo okrog 26° C. Prek dneva so možne posamezne padavine, popoldne in ponoči pa se bodo okrepile. Lahko so tudi močnejši nalivi z vetrom. Jutri zjutraj bodo padavine prenehale, dopoldne bo jasno, popoldne pa so možne posamezne plohe. Temperature bodo pod 25° C.  V sredo bo jasno, popoldne so možne posamezne plohe. Najvišje temperature bodo okrog 22° C. Od četrtka naprej bo večinoma suho, počasi se bo toplilo, vendar temperature ne bodo presegle 30° C. Naslednji teden pa spet kaže na višje temperature.

Še vedno velja opozorilo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

nedelja, 23. julij 2017
Danes bo sončno in vroče z najvišjimi temperaturami okrog 34° C. Pihal bo jugozahodni veter. Ni povsem izključena kakšna ploha ali nevihta. Pred nami je nestabilno vreme s plohami in nevihtami, lahko tudi močnejšimi naurji. Padavine niso izključene tudi ponoči, jutri pa bodo pogoste padavine, ki se bodo popoldne in ponoči okrepile. Jutri bodo temperature okrog 27° C, potem pa se bo osvežilo. V torek bodo padavine ponehale, popoldne so lahko še plohe ali nevihte, temperature bodo okrog ali malo nad 20° C. V sredo ni izključena kakšna ploha, po prehodni ohladitvi pa nas od srede čaka več ali manj suho vreme. Temperature vsaj do konca tedna ne bodo dosegle 30° C.

Še vedno velja opozorilo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

sobota, 22. julij 2017
Danes in jutri bo sončno in vroče z najvišjimi temperaturami okrog ali celo nad 35° C. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek nas bo zajelo poslabšanje s plohami in nevihtami , temperature bodo okrog 25° C. Osvežilo se bo. Tudi v torek bodo še občasne padavine. Po prehodni ohladitvi nas od srede čaka suho vreme s temperaturami okrog 30° C:

Ker se bo suša nadaljevala, priporočamo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

petek, 21. julij 2017
Danes bo sončno in vroče z najvišjimi temperaturami okrog ali celo nad 35° C. Pihal bo jugozahodni veter. Tako bo vse do vključno nedelje. Do vključno nedelje skoraj ni pričakovati dežja, torej neviht in ploh. V ponedeljek nas bo zajelo poslabšanje s plohami in nevihtami , temperature bodo okrog 25° C. Osvežilo se bo. Tudi v torek bodo še občasne padavine. Po prehopdni ohladitvi nas od srede čaka suho vreme s temperaturami okrog 30° C:

Ker se bo suša nadaljevala, priporočamo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

četrtek, 20. julij 2017
Danes bo sončno in vroče z najvišjimi temperaturami okrog ali celo nad 35° C. Pihal bo jugozahodni veter. Tako bo vse do vključno nedelje. Predvsem jutri jutri je sicer zelo majhna verjetnost kakšne kaplje dežja. V ponedeljek nas bo zajelo poslabšanje s plohami in nevihtami v popoldanskem času, temperature bodo okrog 30° C. Tudi v torek bodo še padavine. Temperature bodo med 25 in 30° C. V drugi polovici tedna kaže na jasno do oblačno vreme s popoldanskimi plohami in nevihtami.

Ker se bo suša nadaljevala, priporočamo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

sreda, 19. julij 2017
Danes bo sončno z najvišjimi temperaturami okrog 35° C. Tudi v četrtek bo sončno s temperaturami prek prek 35° C. Pihati bo začel jugozahodni veter, ki bo vztrajal tudi v naslednjih dneh. Od petka naprej je verjetnost popoldanskih vročinskih neviht. Vročina bo popustila predvidoma prihodnji torek, ko lahko pričakujemo tudi pogostejše padavine.

Ker se bo suša nadaljevala, priporočamo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

torek, 18. julij 2017
Danes bo sončno z najvišjimi temperaturami bodo okrog 32° C.  Tudi jutri in četrtek bo sončno in vsak dan bolj vroče, v četrtek lahko tudi prek 35° C. Jutri bo začel pihati jugozahodni veter, ki bo vztrajal tudi v naslednjih dneh.. Od petka naprej je verjetnost popoldanskih vročinskih neviht. Vročina bo popustila predvidoma prihodnji torek, ko lahko pričakujemo tudi pogostejše padavine, preevidoma v torek ali sredo

Ker se bo suša nadaljevala, priporočamo, da ne kurite ognja v naravnem okolju!

ponedeljek, 17. julij 2017
Danes bo večinoma sončno. Najvišje temperature bodo okrog 30° C.  Tudi jutri, v sredo in četrtek bo sončno in vsak dan bolj vroče, temperature bodo krepko prek 30° C. V sredo bo začel pihati jugozahodni veter, ki bo vztrajal tudi v naslednjih dneh.. Morda že v četrtek, od petka naprej pa je verjetnost popoldanskih vročinskih neviht. NAjtoplejši dan naj bi bil četrtek, petek pa bo za kakšno stopinjo hladnejši. Vročina bo popustila predvidoma prihodnji torek, ko lahko pričakujemo tudi pogostejše padavine.

nedelja, 16. julij 2017
Danes bo večinoma sončno. Najvišje temperature bodookrog 27° C. Tudi jutri bo sonćno. Pihal bo vzhodni veter. Temperature bodo dosegle do 29° C.  Tudi v torek bo sončno z okrog 30° C. Tudi v sredo bo sončno in vsak dan bo bolj vroče. Proti koncu tedna se bodo zaradi vročine začele pojavljati vročinske nevihte.

sobota, 15. julij 2017
Danes bo sprva še jasno, čez dan pa zmerno oblačno. Popoldne ni izključena kakšna ploha. Najvišje temperature bodo pod 25° C. Podobno vreme bo tudi jutri, vendar verjetno brez padavin. Pihal bo vzhodni veter. V ponedeljek in torej bo večinoma sončno, v ponedeljek s temperaturami okrog 27° C, v torek pa se spet lahko priližajo na okrog 30° C. V naslednjih dneh bo spet vsak dan bolj vroče, nevihte pa se bodo spet pričele pojavljati konec tedna. Sredi tedna nas bo torej dosegel že tretji vročinski val letos, ki bo trajal verjetno v začetek naslednjega tedna.

četrtek, 13. julij 2017
Danes bo večinoma sončno, občasno tudi bolj oblačno, popoldne ni izključena kakšna majhna ploha. Začel bo pihati veter vzhodnih smeri. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. Jutri bo precej oblakov, sredi dneva in popoldne je možna kakšna manjša ploha. Še bo pihal veter. Najvišje temperature bodo okrog 25° C. V soboto bo sončno in najverjetneje suho. Temperature bodo okrog 27° C. V nedeljo in ponedeljek bo sončno. V nedeljo bo še okrog 26° C, potem pa se bodo temperature dvigovale proti 30° C. Sredi prigahaja nov vročinski val. Vsekakor pa v Sevnem še ne bo dežja, ki bi namočil zelo razsušeno zemljo.

sreda, 12. julij 2017
Zjutraj in del dopoldneva bo še megleno, čez dan pa delno jasno z oblačnostjo. Popoldne ni izključena kakšna kaplja dežja. Najvišje temperature bodo okrog 29° C. Jutri bo večinoma sončno, občasno tudi bolj oblačno, popoldne ni izključena kakšna majhna ploha. Začel bo pihati veter vzhodnih smeri. Najvišje temperature bodo okrog 27° C. V petek bo precej oblakov in najverjetneje brez padavin. Še bo pihal veter. Najvišje temperature bodo okrog 25° C. V soboto bo sončno in najverjetneje suho. Temperature bodo okrog 27° C. V nedeljo in ponedeljek bo sončno. V nedeljo bo še okrog 26° C, potem pa se bodo temperature dvigovale proti 30° C. Sredi tedna ni izključen nov vročinski val, vendar je o tem še prezgodaj ugibati. Vsekakor pa v Sevnem še ne bo dežja, ki bi namočil zelo razsušeno zemljo.

torek, 11. julij 2017
Dopoldne bo še zmerno oblačno, že popoldne je lahko kakšna ploha ali nevihta, večja verjetnost pa je zvečer in ponoči. Lahko je tudi močnejše neurje. Še bo zapihal JZ veter. Najvišje temperature bodo okrog ali malo nad 30° C. Jutri bo spremenljivo, predvsem popoldne ali zvečer je možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. V četrtek bo sončno do zmerno oblačno s temperaturami okrog 28° C.  V petek bo zmerno oblačno z občasnimi padavinami. Temperature bodo okrog 25° C. V soboto bo zmerno oblačno z občasnimi padavinami. Tako v soboto in nedeljo bodo temperature okrog 25° C. OD sredine prihodnjega tedna pa se temperature spet lahko dvignejo nad 30° C.

ponedeljek, 10. julij 2017
Dopoldne bo še zmerno oblačno, prek dneva se bo zjasnilo. Vroče bo, čez dan bo zapihal JZ veter. Najvišje temperature bodo okrog 35° C. Jutri in v sredo bo delno jasno, popoldne in zvečer bo možna kakšna vročinska nevihta, še posebej v sredo. V torek temperature še lahko presežejo 30° C, v sredo pa bo okrog 29° C. Vročina bo popuščala. V četrtek bo delno jasno s temperaturami do 28° C. V petek nas bodo zajele padavine, v soboto pa ponehale.

nedelja, 9. julij 2017
Danes bo sončno in vroče. Najvišje temperature bodo do 35° C. Jutri dopoldne bo precej oblakov, čez dan se bo zjasnilo. temperature bodo podobne današnjim. V torek in sredo bo delno jasno, popoldne in zvečer bo možna kakšna vročinska nevihta. V torek temperature še lahko presežejo 30° C, v sredo pa bo okrog 28° C. Vročina bo popuščala. V četrtek bo delno jasno s temperaturami do 28° C. V petek nas bodo zajele padavine, v soboto pa ponehale.

sobota, 8. julij 2017
Danes in jutri bo sončno in vroče. Najvišje temperature bodo do 35° C. Predvsem jutri  popoldne ali zvečer je možnost za posamezne vročinske nevihte. Tudi v ponedeljek in torek bo jasno in zelo vroče, predvsem v torek bo spet možnost za kakšno vročinsko nevihto. V sredo pa bo poslabšanje z nevihtami in vročina bo popustila. Četrtek naj bi bil suh, v petek pa nas bodo zajele padavine.

petek, 7. julij 2017
Danes in jutri bo sončno in vroče. Danes ni izključena kakšna vročinska nevihta, jutri pa je možnosti manj. Najvišje temperature bodo okrog 36° C. V nedeljo se bo spet povečala možnost za posamezne vročinske nevihte. Najvišje temperature bodo še za kakšno stopinjo višje. V ponedeljek bo jasno in zelo vroče. Podobno bo tudi v torek, le možnost za popoldanske nevihte se bo povečala. V sredo pa bo poslabšanje z nevihtami in vročina bo popustila.

četrtek, 6. julij 2017
Pred nami je nov letošnji vročinski val. Danes in jutri bo sončno in vroče. Danes bo okrog 34° C, jutri še za kakšno stopinjo topleje. Tako danes kot jutri je možnost kakšne vročinske nevihte, še posebej jutri. Tudi v soboto in nedeljo bo sončno s temperaturami okrog 35° C. Predvsem v nedeljo so možne posamezne vročinske nevihte. Prihodnji teden bodo popoldne posamezne vročinske nevihte, nekoliko pa se lahko osveži ob fronti, ki bo nad nami s ponedeljka na torek.

sreda, 5. julij 2017
Danes in jutri bo sončno in vroče. Danes okrog 31° C, jutri še za kakšno stopinjo topleje. Jutri je možnost kakđne vročinske nevihte. Tudi v petek bo večinoma sončno, popoldne nibodo občasne padavine, lahko tudi kakšna nevihta. Temperature bodo blizu 35° C. V soboto in nedeljo bo sončno s temperaturami prek 30° C. Predvsem v nedeljo so možne posamezne nevihte. Vročina bo popustila in prihodnji teden lahko pričakujemo temperature pod 30° C.

torek, 4. julij 2017
Danes bo sončno s temperaturami bodo okrog 29° C. Jutri bo jasno, popoldne ni izključena kakšna vročinska nevihta. Temperature bodo okrog 30° C. V četrtek in petek bo večinoma sončno, popoldne ni povsem izključena kakšna vročinska nevihta. Temperature bodo spet presegale 30° C. Od petka naprej niso izključene posamezne vročinske nevihte. Tako naj bi bilo do nedelje, ko bo vročina nekoliko popustila in bodo temperature spet okrog 30° C.

ponedeljek, 3. julij 2017
Danes bo sprva še oblačno, prek dneva pa sončno. Popoldne ni povsem ni izključena kakšna kaplja dežja. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. Jutri bo jasno, popoldne ni izključena kakšna kaplja dežja. Temperature bodo okrog 30° C. V sredo in četrtek bo večinoma sončno, popoldne ni povsem izključena kakšna vročinska nevihta. Temperature bodo spet presegle 30° C. Od četrtka naprej niso izključene posamezne vročinske nevihte. Tako naj bi bilo do sobote, ko bo vročina nekoliko popustila.

nedelja, 2. julij 2017
Danes dopoldne bo večinoma sončno, prek dneva bodo nebo prekrili oblaki in ni izključena kakšna ploha. Najvišje temperature bodo okrog 27° C. Jutri bo jasno, čez dan tudi oblačno in popoldne ni izključena kakšna ploha. V torek bo sončno s temperaturami do 29° C. V sredo bo večinoma sončno, popoldne ni povsem izključena kakšna vročinska nevihta. Temperature bodo spet presegle 30° C. Tudi v četrtek bo vroče s temperaturami prek 30° C, verjetnost za popoldanske vročinske nevihte pa se bo povečala. Vse tako naj bi bilo do sobote. Potem pa kaže na bolj spremenljivo vreme in vročina bo popustila.

sobota, 1. julij 2017
Danes bo večinoma sončno. Najvišje temperature bodo okrog 26° C. Jutri bo jasno, čez dan se bo pooblačilo in popoldne ni izključena kakšna ploha. V ponedeljek bo sončno, prav tako v torek. Oba dneva bodo temperature okrog 25° C. Od srede naprej bo bolj nestabilno vreme z verjetnimi popoldanskimi plohami ali nevihtami in temperaturami spet okrog 30° C.

Dodaj odgovor