24. 4. 2024

Vremenske napovedi za Sevno – februar 2017

torek, 28. februar 2017
Danes bo oblačno, prek dneva bodo oblaki vedno gostejši. Dnevne temperature bodo do 15° C. Pihal bo močan jugozahodni ali zahodni veter. Padavine nas bodo zajele šele zvečer. Ponoči bo deževalo, lahko pa tudi zagrmi z močnejšim nalivom in snegom. V drugem delu noči oziroma proti koncu padavin bo lahko snežilo. Jutri dopoldne bodo padavine ponehale. Prek dneva se bo delno zjasnilo, lahko pa nas doseže kakšna ploha. Jutranje temperature bodo malo nad 0° C, dnevne pa okrog 10° C. Četrtkovo jutro bo hladno in temperature malo nad 0° C. V četrtek bo delno jasno, v petek oblačno, temperature pa lahko dosežejo tudi 15° C. Vse dni bo vetrovno, v soboto pa se bo veter spet okrepil. V soboto so že možne padavine, deževno pa bo v nedeljo in ponedeljek. Vnaprej tudi kaže na nestabilno vreme z občasnimi padavinami, tudi vetrovno bo. Jutra bodo sveža, dnevne temperature pa okrog 10˘ C.

ponedeljek, 27. februar 2017
Danes bo delno oblačno, prek dneva bodo oblaki vedno redkejši. Dnevne temperature bodo okrog 15° C. Noč bo sprva še delno jasna, kasneje se bo vse bolj oblačilo. Jutri bo oblačno. Jutranje temperature bodo okrog 5° C, prek dneva pa podobne današnjim. Veter se bo okrepil. Popoldne oziroma zvečer nas bodo zajele prve padavine, ki se bodo ponoči okrepile. Meja sneženja se bo spuščala in ponoči oziroma proti koncu padavin bo meja sneženja pristala prav nekje n višini Sevnega. V sredo zjutraj oziroma dopoldne bodo padavine ponehale. Prek dneva se bo delno zjasnilo, lahko pa nas doseže kakšna ploha.  Jutranje temperature bodo malo nad 0° C, dnevne pa do 10° C. Četrtkovo jutro bo hladno, prek dneva pa bodo temperature spet prek 10° C. Menjavali se bodo oblaki in sonce. V petek bo več oblačnosti, ob koncu tedna pa bo spet deževno.

nedelja, 26. februar 2017
Danes bo sončno, čez dan bo oblačnost vse gostejša..Dnevne temperature bodo okrog 10° C, lahko tudi kakšno stopinjo več. Tudi v ponedeljek zjutraj bo hladno, prek dneva se boste menjavala jasnina in oblaki. Začel bo pihati veter. V torek bo oblačno, veter se bo še okrepil. Popoldne bodo v Sevno prispele prve padavine. V noči na sredo bo deževalo, v sredo bodo padavine ponehale. Meja sneženja se bo spuščala. Pred dneva se bo zjasnilo, lahko pa pripotuje kakšna manjša ploha. Jutra do petka bodo hladna, dnevne temperature pa med 10° in 15° C. Tudi prihodnji vikend bo topel, vendar so spet možne padavine.

sobota, 25. februar 2017
Danes bo sončno, lahko se navleče kakšna koprenasta oblačnost.Dnevne temperature bodo do 10° C. Noč bo jasna, takšno bo tudi jutro. Tako kot danes se bo začasno megla dvignila tudi nad Sevno. Jutranje temperature bodo krepko pod 0° C. Če dan bo koprenasta oblačnost, ki se bo proti večeru zgostila. Najvišje dnevne temperature bodo okrog 10° C. V ponedeljek delno jasno do oblačno, pred dneva bo začel pihati jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo pod 0 ° C, dnevne pa nekje med 10° in 15° C. V torek bo oblačno, veter se bo okrepil, popoldne bo začelo deževati. Noč na sredo bo deževna. Proti koncu padavin nas v Sevnem spet lahko preseneti kakšna snežinka. V torek zjutraj bodo temperature do +5° C, najvišje dnevne pa med 10° in 15° C. V sredo bo kmalu dež ponehal in zjasnilo se bo. Temperature bodo za kakšno stopinjo nižje kot v torek. Od četrtka dalje pa bo predvidoma več ali manj suho ter razmeroma toplo. Vendar še ni jasno, kako bo prihodnji konec tedna, saj lahko ciklon zajame tudi območje Sevnega.

petek, 24. februar 2017
Danes bo pretežno oblačno. Pihal bo močan jugozahodni ali zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo pod 10° C. Popoldne bo začelo deževati, jugozahodnik oziroma zahodnik se bo popoldne in zvečer obrnil v severovzhodni veter. V Sevnem bo predvidoma padlo okrog 20 litrov dežja na kvadratni meter, lahko tudi več. V noči na soboto bodo padavine slabele, meja sneženja pa se bo spuščala. Ponoči bo najverjetnejo snežilo tudi v Sevnem.  Do sobote zjutraj bodo padavine ponehale, prek dneva pa se bo pričelo jasniti.  Petkovo jutro bo še toplo, popoldne pa se bo pričelo hladiti. V soboto zjutraj bodo temperature okrog 0° C, v nedeljo zjutraj pa se bodo spustile pod 0° C. V soboto in nedeljo bodo dnevne temperature med 5° C in 10° C. Hladno bo tudi ponedeljkovo jutro, potem pa se bodo dnevne temperature počasi dvigovale, dnevne bodo okrog 10° C. Od sobote do torka bo večinoma suho vreme, od torka naprej pa so spet predvidene nove padavine, še posebej v sredo. Od četrtka bodo jutra spet hladnejša.

četrtek, 23. februar 2017
Danes bo pretežno oblačno. Pihal bo močan jugozahodni ali zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo danes okrog 10° C. Veter lahko prinese celo kakšno kapljo dežja. V petek bo čez dan začelo deževati, jugozahodnik se bo popoldne obrnil v severovzhodni veter. V noči na soboto bodo padavine slabele, meja sneženja pa se bo spuščala. Ali se bo meja sneženja spustila do Sevnega, je trenutno še težko napovedati, vse pa kaže, da snega ne bo. Do sobote zjutraj bodo padavine ponehale, prek dneva pa se bo pričelo jasniti.  Petkovo jutro bo zelo toplo, potem pa se bo pričelo hladiti. V soboto zjutraj bo okrog 0° C, v nedeljo pa bodo jutranje temperature pod 0° C. V soboto in nedeljo pa bodo dnevne temperature med 5° C in 10° C. Še nekoliko hladnejše jutro bo v ponedeljek, potem pa se bodo dnevne temperature počasi dvigovale, dnevne bodo okrog 10° C. Od sobote do torka bo večinoma suho vreme, od torka naprej pa so spet predvidene nove padavine, še posebej v sredo.

sreda, 22. februar 2017
Danes in jutri bo pretežno oblačno. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo danes okrog 10° C, jutri pa bo za kakšno stopinjo topleje. Jutri lahko veter prinese kakšno kapljo dežja. V petek bo čez dan začelo deževati, jugozahodnik se bo obrnil v severovzhodni veter. V noči na soboto bodo padavine slabele, meja sneženja pa se bo spuščala. Ali se bo meja sneženja spustila do Sevnega, je trenutno še težko napovedati. Petkovo jutro bo zelo toplo, potem pa se bo pričelo hladiti. Predvsem nedeljsko jutro bo precej hladno, tako v soboto kot nedeljo pa bodo dnevne temperature med 5° C in 10° C. Še nekoliko hladnejše jutro bo v ponedeljek, potem pa se bodo dnevne temperature počasi dvigovale. Od sobote do torka bo večinoma suho vreme, od torka naprej pa so spet predvidene nove padavine.

torek, 21. februar 2017
Danes bo delno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo jutri še okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo okrog 10° C. Jutri bo tudi oblačno, vmes lahko posijejo tudi sončni žarki. Jutranje temperature bodo do 5° C, dnevne za kakšno stopinjo nižje od današnjih. V četrtek bo pretežno oblačno, tudi nad Sevno lahko zanese kakšno kapljo dežja. Še vedno bo pihal močan jugozahodni veter. V petek bo oblačno in deževno. V soboto bodo padavine ponehale, proti koncu pa se bo meja sneženja spuščala. V Sevnem bomo skoraj zanesljivo dočakali nekaj snega. Že v petek bo hladneje, v soboto pa se lahko jutranje temperature spustijo na okrog  0° C.V nedeljo in ponedeljek bo jutro zelo hladno, dnevne temperature pa se bodo počasi dvigovale, v ponedeljek do blizu 10° C. Prihodnji teden se bodo menjavali oblaki in sonce, pa tudi deževalo bo vmes.

ponedeljek, 20. februar 2017
Dopoldne se se bodo še podili posamezni oblaki, popoldne se bo povsem zjasnilo. Najvišje dnevnem temperature bodo med 10° in 15° C, jutri bo verjetno še za kakšno stopinjo topleje. Jutri bo začel pihati jugozahodni veter. V sredo in četrtek bo večinoma oblačno, še bo pihal jugozadnik. V četrtek nas lahko preseneti kakšna kaplja dežja. V petek se bodo padavine okrepile, v noči na soboto pa se bo meja sneženja spuščala tako, da lahko sneg pričakujemo tudi v Sevnem. Jutra bodo od petka spet hladnejša. V soboto bodo padavine ponehale in delno se bo zjasnilo. Od nedelje naprej pa spet kaže na suho vreme. V soboto in nedeljo bodo nižje tudi dnevne temperature, od ponedeljka dalje pa spet lahko presežejo 10° C.

nedelja, 19. februar 2017
Dopoldne bo delno jasno, popoldne se bo povsem zjasnilo. Najvišje temperature bodo pod 10° C. Jutra zjutraj bo razmeroma hladno. Jutri bo pretežno jasno in nekoliko topleje. V torek bo delno jasno, pihal bo jugozahodnik. V sredo bo dopoldne še delno jasno, potem pa se bo pooblačilo. Še bo pihal jugozahodni veter. Od četrtka naprej bo postalo vreme bolj nestabilno z možnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala in v soboto lahko dobimo nekaj snega tudi v Sevnem. Še vedno bo toplo in dnevne temperature bodo do petka med 10° in 15° C, zatem pa se bo malo ohladilo. Jutranje temperature bodo do sobote kljub temu nad 0°C. Okrog petka lahko pade več padavin. Od nedelje bo hladneje, vendar brez padavin.

sobota, 18. februar 2017
Danes se bo zjasnilo in obiskalo nas bo sonce. Popoldne ni izključena kakšna ploha. Jutranje temperature bodo malo nad 0° C, prek dneva pa okrog 10. V nedeljo bo delno oblačno in najverjetneje brez padavin, popoldne pa se bo pričelo jasniti. V ponedeljek bo sončno, v torek pa nas bodo spet motili oblaki. Še vedno bo toplo in dnevne temperature bodo do petka okrog 10° C, zatem pa se bo malo ohladilo. Jutranje temperature bodo kljub temu nad 0°C. Okrog petka lahko pade več padavin. Čeprav se bo meja sneženja spuščala, v Sevnem naj ne bi bilo snega.

petek, 17. februar 2017
Danes se bo pooblačilo, najvišje temperature bodo nad 10° C. Konec tedna bodo tudi jutra nekoliko toplejša. Ponoči lahko občasno rahlo rosi ali dežuje, v soboto zjutraj pa bodo padavine ponehale. Količine padavin bodo zelo majhne, pa tudi snega v Sevnem ne bo. V nedeljo bo delno oblačno in najverjetneje brez padavin. Od ponedeljka naj bi bilo bolj ali manj suho, menjavali pa se bodo sonce in oblaki. Dnevne temperature bodo morda nekoliko nižje, jutranje pa bodo nad 0° C. Verjetnost za padavine se bo povečala od srede naprej, ko lahko pričakujemo nekaj več dežja. Sneženja v Sevnem naj ne bi bilo.

četrtek, 16. februar 2017
Danes bo sončno, najvišja temperatura bo okrog 15° C. Tudi noč bo jasna, jutranje temperature pa bodo jutri okrog 0° C, konec tedna pa bodo tudi jutra nekoliko toplejša. Jutri bo sprva še jasno, popoldne pa se bo pooblačilo in zvečer lahko padejo prve kaplje dežja. V noči na soboto je lahko nekoliko več padavin, v soboto zjutraj pa bodo padavine ponehale. Količine padavin bodo majhne. V nedeljo bo še delno jasno in najverjetneje brez padavin. Od ponedeljka naj bi bilo bolj ali manj suho, menjavali pa se bodo sonce in oblaki. Dnevne temperature bodo morda nekoliko nižje, jutranje pa bodo nad 0° C. Verjetnost za padavine se bo povečala proti koncu prihodnjega tedna.

sreda, 15. februar 2017
Danes bo sončno, s temperaturami krepko prek 10° C. Tudi noč bo jasna, jutranje temperature, pa bodo še nekoliko nižje od današnjih (danes je bilo -2.1° C). Sončno bo tudi jutri in še nekoliko topleje. Tudi v petek bo sprva še jasno, popoldne pa se bo pooblačilo in padle bodo prve kaplje dežja. V noči na soboto se bodo padavine še nekoliko okrepile, v soboto zjutraj pa bodo padavine ponehale. Popoldne nas lahko preseneti še kakšna ploha. V nedeljo nas še lahko presenetijo manjše padavine, vnaprej pa naj bi bilo bolj ali manj suho, menjavali pa se bodo sonce in oblaki. Dnevne temperature bodo morda nekoliko nižje, jutranje pa bodo okrog 0° C. Verjetnost za padavine se bo povečala proti koncu tedna.

torek, 14. februar 2017
Danes bo še nekaj oblačnosti, popoldne pa sončno in vsak dan topleje. Temperature se bodo prek dneva dvignile nad 10° C, jutra pa bodo dokaj hladna. Megle v Sevnem najverjetneje ne bo. Od tega bodo odvisne tudi jutranje temperature. Tako bo do nedelje, ko naj bi se pooblačilo. Od nedelje dalje naj bi bilo oblačno z nekoliko nižjimi dnevnimi (do 10° C) in višjimi jutranjimi temperaturami. Seveda pa se občasno lahko poveča možnost kakšne kaplje dežja, večjih padavin pa ni pričakovati.

ponedeljek, 13. februar 2017
Tudi danes bo oblačno in megleno. Zvečer oziroma ponoči se bo pričelo jasniti. Od torka naprej pa bo jasno in podnevi topleje. Temperature se bodo prek dneva dvignile nad 10° C, jutra pa bodo dokaj hladna. Sevno lahko od srede do petka zjutraj in dopoldne doseže megla, ali se bo to res zgodilo, je v tem trenutku še težko napovedati. Od tega bodo odvisne tudi jutranje temperature. Tako bo do nedelje, ko naj bi se pooblačilo. Od nedelje dalje naj bi bilo oblačno z nekoliko nižjimi dnevnimi in višjimi jutranjimi temperaturami.

nedelja, 12. februar 2017
Danes bo oblačno in megleno. Tudi jutri bo oblačno, popoldne pa se bo pričelo jasniti. Od torka naprej pa bo jasno in topleje. Temperature se bodo prek dneva dvignile nad 10° C, jutra pa bodo dokaj hladna. Sevno lahko od srede do petka zjutraj in dopoldne doseže megla, ali se bo to res zgodilo, je v tem trenutku še težko napovedati. Od tega bodo odvisne tudi jutranje temperature. Tako bo do nedelje, ko naj bi se pooblačilo. Od nedelje dalje naj bi bilo oblačno z nekoliko nižjimi dnevnimi in višjimi jutranjimi temperaturami.

sobota, 11. februar 2017
Danes bo oblačno. Občasno še lahko rahlo sneži. Tudi jutri bo oblačno. Danes se temperature lahko dvignejo malo nad 0° C, jutri in v ponedeljek bo še nekoliko topleje. Od torka naprej bodo jutranje temperature pod lediščem, dnevnem pa se bodo začele dvigovati in bodo lahko presegle 10° C. Od torka naprej bo več ali manj jasno. Kakšno jutro ali dopoldne nas lahko doseže tudi megla. Suho vreme bo do konca prihodnjega tedna, ko se bo nekoliko povečala možnost za padavine.

petek, 10. februar 2017
Danes in jutri bo oblačno. Občasno bo rahlo naletaval sneg ali pa bo rosilo, zato je tako danes kot jutri ponekod nevarnost poledice. Danes se tudi dnevne temperature ne bodo dvignile nad ledišče, za jutri pa je to nekoliko več možnosti. Tudi nedelja bo več ali manj oblačna, v ponedeljek pa lahko pričakujemo razjasnitve. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ali bo segla do Sevnega, pa še ni jasno. V p sončnega vremena se bodo od torka naprej lahko temperature dvignile tudi nad 10° C. Jutra pa bodo hladna, večinoma pod 0° C. Suho vreme bo do konca prihodnjega tedna.

četrtek, 9. februar 2017
Danes in v petek bo oblačno. Občasno bo naletaval rahel sneg. Jutranje temperature bodo negativne, dnevne pa malo nad 0° C. V soboto in nedeljo se bo tudi delno zjasnilo (več sonca bo v nedeljo), zato bodo tudi dnevne temprature okrog 5°C, zjutraj pa bo še nekoliko hladneje kot danes. V ponedeljek bo oblačno, od torka naprej pa bo več jasnine in tudi dnevne temperature bodo vse višje, od srede naprej lahko tudi prek 10°C. Jutra pa bodo zimsko hladna. Padavin predvidoma do konca prihodnjega tedna ne bo. Pred nami je tipično februarsko zimsko vreme, ko imajo sončni žarki že nekoliko več moči, zato bodo dnevne temperature že višje, jutranje pa dokaj zimske. Kakašen dan nas lahko pričaka tudi nekaj megle.

torek, 7. februar 2017
Padavine so za nami in danes se lahko prek dneva pokaže celo sonce, če bomo imeli srečo. Od jutri naprej pa bo oblačno. Danes dnevne temperature še lahko presežejo 5° C, od jutri naprej pa bodo dnevne temperature pod 5° C, jutranje pa bodo malo pod 0° C. V četrtek in petek lahko pade kakšna snežinka. Konec tedna in v začetku prihodnjega tedna bo nekoliko več jasnine, zato bodo jutra še nekoliko hladnejša, dnevne temperature pa okrog 5° C. Tako je pred nami en teden večinoma suhega zimskega vremena.

ponedeljek, 6. februar 2017
Ponedeljek bo deževen in padavine bodo ponehale šele ponoči ali v torek dopoldne. Morda se bo občasno meja sneženja spustila tudi do Sevnega, vendar snega vsekakor ne bo treba kidat. Potem nas čakajo hladnejše noči, večinoma oblačno vreme z občasnimi razjasnitvami. V četrtek ali petek pa nas lahko preseneti kakšna snežinka. Predvidoma nas lahko obišče sneg sredi prihodnjega tedna. Jutranje temperature bodo od srede naprej pod 0° C, dnevne pa malo nad 0 oziroma do 5° C. Konec tedna naj bi bil še nekoliko bolj hladen, enako pa velja tudi za začetek prihodnjega tedna. Skratka, februarsko zimsko vreme.

sobota, 4. februar 2017
Zjutraj je bilo v Sevnem le nekaj kapelj dežja, ker so šle padavine južneje od nas. Ponovno se vrača južno-zahodni veter, proti večeru oziroma v prvem delu noči pa bo Sevno zajel dež. Padavine bodo do jutra ponehale. Dopoldne se bo delno zjasnilo, potem pa spet pooblačilo in popoldne nas bo zajele nove padavine. Ponovni bo začel pihati jugozahodnik. Z nedelje na ponedeljek bo oblačno s padavinami, v ponedeljek pa bo pričelo snežiti in občasno bo snežilo do torka, ko naj bi proti jutru ponehale. Tudi v torek občasno še lahko naletava sneg. V torek bo hladneje, saj bo začel pihati severovzhodni veter. Že v nedeljo zjutraj bo hladneje kot danes, nato pa se bodo v naslednjih dneh temperature še spuščale, predvsem od torka naprej bodo noči kar hladne.Sredi tedna bo zelo hladno, kakšnih padavin pa trenutno ni na vidiku. V Sevno se torej za nekaj časa spet vrača zima.

petek, 3. februar 2017
Še bo vetrovno. Danes bo občasno deževalo, večja možnost je v popoldanskem času. Proti jutru in zjutraj bo nekoliko več dežja. Jutri bo prek dneva večinoma brez padavin, popoldne oziroma zvečer pa bo spet pričelo deževati, padavine pa bodo ponehale v nedeljo zjutraj. Jutri popoldne naj bi se začasno tudi veter umiril. Danes in jutri bodo dnevne temperature okrog 10°C. V nedeljo se bo lahko celo zjasnilo, popoldne in zvečer pa bodo spet padavine, ki bodo v ponedeljek prek dneva ponehale. Hladilo se bo in meja sneženja se bo predvidoma spustila tudi na Sevno. Torek bo suh, temperature pa bodo spet zimske, predvsem jutranje do konca prihodnjega tedna. Od sredine tedna naprej obstaja možnost za rahlo sneženje ali naletavanje snega. O količinah je še prezgodaj govoriti.

četrtek, 2. februar 2017
V bistvu se vremenska napoved ne spreminja. V naslednjih dneh bo razmeroma toplo, potem pa nas v prihodnjem tednu spet čakajo nižje temperature. Do ponedeljka so predvidene padavine (enkrat več, drugič manj), v prihodnjem tednu pa nas lahko pričaka ponovno tudi sneg. Že v ponedeljek se bo meja sneženja spuščala. V torek naj bi bilo suho, od srede naprej pa spet padavine, v Sevnem večinoma sneg. Koliko bo padavin, pa še ni jasno. Bo pa prihodnje teden spet hladneje. Zima je pač.

sreda, 1. februar 2017
Trenutno je na posameznih mestih še vedno nevarnost poledice.Danes in del jutrišnjega dneva še lahko pričakujemo občasne rahle padavine.V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, ki so bo v petek okrepil. V petek in soboto naj bi bilo v Sevnem suho vreme, morda nas preseneti kakšna kaplja dežja. V nedeljo naj bi bilo sprva še suho, kasneje pa bi se začele pojavljati padavine, ki bodo v ponedeljek ponehale. OD torka naprej se bo nekoliko ohladilo. Dnevne temperature naj bi bile nekaj nad 0°C, jutranje pa se bodo zniževale in bodo precej pod 0°C. In tako naj bi bilo najmanj do konca prihodnjega tedna. Skratka, po otoplitvi v teh in naslednjih dneh, bo prihodnji teden spet bolj mrzlo.Prezgodaj je še napovedovati, lahko pa se zgodi, da bo celo bolj mrzlo kot je bilo januarja. Večjih padavin od ponedeljka dalje ni pričakovati, predvsem v drugi polovici tedna pa lahko pade kakšna snežinka.

Potem pa za sredino februarja trenutno kaže na bolj stabilno vreme s soncem in zimskimi temperaturami. Vendar je do tja še daleč.

Dodaj odgovor