19. 5. 2024

Vremenske napovedi za Sevno – januar 2017

torek, 31. januar 2017
Včeraj zvečer ob 20. uri se je začelo segrevati. Proti jutru so bile prve dežne kaplje, ki so takoj zmrzovale. Temperature so se prek dneva dvigovale in občasno rosi in na tleh zmrzuje. Tekom dneva bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, vendar padavin ne bo veliko. Ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in do jutra večinoma ponehale. Sreda bo skoraj brez padavin, občasno lahko rahlo rosi ali dežuje. Podobno bo tudi v četrtek, popoldne in proti večeru pa je spet večja verjetnost za rahel dež. V petek bodo padavine ponehale. V naslednjih dneh , še posebej v petek se bo pojavljal jugozahodnik. Sobota in nedelja naj bi bili več ali manj suhi oziroma ne bo bistvenih padavin. V noči na ponedeljek pa se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo v ponedeljek okrepile. Do torka naj bi ponehale in potem bo več ali manj suho do četrtka.

Od četrtka oziroma petka naprej se bodo dnevne temperature povzpele tudi prek 10°C. Bo pa že v nedeljo nekoliko hladneje, vednar še toplo za ta letni čas. Prihodnii začetek tedna se bo nekoliko ohladilo, vendar bodo vsaj začetku nočne in dnevne temperature nad 0°C.

ponedeljek, 30. januar 2017
Današnje jutro je bilo še zelo hladno, zdaj pa bo zimski mraz začel popuščati. Ponedeljek bo oblačen ali meglen..Danes se temperature ne bodo povzpele prek 0°C, torkovo jutro pa bo še pod 0°C, čeprav se bo ozračje začelo segrevati. Že v torek se bo pooblačilo, vendar v Sevnem ne bo bistveni padavin. PAdavine, če že bodo, bodo predvsem v obliki rahlega dežja, ki lahko  zmrzuje in na začetku je na izpostavljenih mestih nevarnost poledice. Sredino jutro bo že topleje, jutranje temperature bodo prvič v zadnjem mesecu nad 0°C. Tudi v sredo lahko rahlo dežuje.

V četrtek in petek bo oblačno, vendar trenutno ni predvidenih padavin. Se pa bodo temperature predvsem v petek povzpele nad 10° C. Tudi sobota bo podobna, v nedeljo pa kaže spet na večjo možnost dežja. nji konec tedna oziroma začetek novega tedna ponovno kaže na zelo veliko verjetnost dežja. Če povzamemo na kratko. Pred nami so otoplitve, občasno verjetnost dežja in oblaki na nebu. Na sonce v naslednjih 10 dneh kar pozabimo.

petek, 27. januar 2017
Naše napovedi kar držijo. V naslednjih dneh bodo noči še precej hladne, še posebej sobotno in nedeljsko jutro.V soboto bo še sonce, v nedeljo pa bo precej megle, kar velja tudi za dneve v začetku tedna.  V začetku tedna se bodo temperature počasi dvigale. Od srede naprej se bo verjetnost za padavine povečala, koliko jih bo, pa v tem trenutku še ni moč napovedati. Trenutno kaže, da jih ne bo veliko, glede na predvidene temperature naj bi bil to večinoma dež. Od ponedeljka bodo dnevne temperature že presegle 5°C, od četrtka naprej pa lahko presežejo celo 10°. Tudi noči bodo toplejše. Prihodnji konec tedna bo oblačen z občasnimi padavinami. Tako hladnega zraka kot je bil v zadnjem mesecu pa ne pričakujemo več.

četrtek, 26. januar 2017
Zima se še ni poslovila. V naslednjih dneh bodo noči še precej hladne, še posebej sobotno in nedeljsko jutro. Dnevne temperature pa se bodo počasi dvigale. Od petka naprej bo več sonca, če ne bo ponagajala megla. V ponedeljek se bo spet pooblačilo, vendar še brez padavin. Od torka naprej pa se bo verjetnost za padavine povečala, koliko jih bo, pa v tem trenutku še ni moč napovedati. Trenutno kaže, da jih ne bo veliko, glede na predvidene temperature naj bi bil to večinoma dež, predvsem okrog srede na začetku lahko tudi sneg. Od ponedeljka bodo dnevne temperature že presegle 5°C, od srede naprej pa lahko presežejo celo 10°. Tudi noči bodo toplejše. Tako hladnega zraka kot je bil v zadnjem mesecu pa ne pričakujemo več.

sreda, 25. januar 2017
Do konca tedna nas čaka suho hladno zimsko vreme. Najhladnejša bo sobota, potem pa bo začel zimski mraz popuščati. Sonca v naših krajih skorajda ne bo, ker bo nebo večidel prekrivala oblačnost ali pa bo nastala megla. Že v nedeljo bo nekoliko topleje, v naslednjih dneh pa se bodo začele temperature dvigati. Morda že v ponedeljek, verjetneje pa v torek bodo že prve padavine. Trenutno kaže na dež, ki bo lahko zaradi mrzlih tal in ozračja tudi zmrzoval. Bolj točno pa bomo lahko napovedali čez nekaj dni.

torek, 24. januar 2017
Do konca januarja nas čaka suho vreme z nizkimi zimskimi temperaturami. Soncu se pustimo presenetiti.. Tudi začetek februarja bo oblačen in povečala se bo možnost za padavine. Ne bo pa več tako mrzlo, čeprav se zima še ne poslavlja.

ponedeljek, 23. januar 2017
Do konca tedna oziroma do konca januarja nas čaka suho vreme. Sonca med tednom ne bo, vikend pa naj bi bil bolj sončen, ko naj bi nizke zimske temperature tudi popustile sončnim žarkom. Vse kaže, da bo tudi začetek februarja oblačen in večinoma brez padavin. Ne bo pa več tako mrzlo, čeprav se zima še ne poslavlja.

sobota, 21. januar 2017
Do konca tedna oziroma do konca januarja nas čaka suho vreme z obilo sonca (če ne bo zaradi toplotne inverzije megla) in nizkimi zelo zimskimi temperaturami. V začetku februarja pa kaže na popuščanje mraza. Čisto na koncu mesec ali v začetku februarja se bo možnost za padavine povečala. Ali bo to dež ali sneg, pa je morda še prezgoidaj napovedovati, čeprav zdaj bolj kaže na dež.

sreda, 18. januar 2017
Do petka nas še čakajo kolikor toliko normalne zimske temperature, vikend pa bolj hladen. Danes in jutri lahko še pade kakšna snežinka, še posebej v južni Sloveniji, potem pa nas čaka vsaj desetdnevno obdobje suhega iz mrzlega zimskega vremena.

Dodaj odgovor