Kakšno je bilo vreme v Sevnem v letu mojega rojstva? ;)

Tako kot sem zanimiv jaz, je bilo tudi vremensko dogajanje zanimivo v letu mojega rojstva. 😉

Tistega daljnjega leta je na letnem nivoju padlo 1402 mm padavin, maksimalna višina snega je bila 50 cm in tudi prav v mesecu mojega rojstva je bil tudi en dan viharnega vetra (skupaj v letu 2).

Tistega februarja je bilo zelo sušno, na dan mojega rojstva pa je bilo brez vsakršnih padavin. Mesec je bil zelo skop s padavinami (38 mm) in celo s snegom (maksimalna višina snežne odeje je bila 8 cm), snežilo pa je skupaj 6 dni, snežna odeja pa se je držala 10 dni. Bilo je 7 dni s padavinami. Na dan mojega rojstva je bilo mrzlo. Najnižja temperatura je bila – 7,2 °C, najvišja pa 2,6 °C. Zdaj vam je jasno, zakaj imam raje hladno okolje in ne maram poletne vročine. 😉 Ni bilo ne snega in ne megle. Očitno je sijalo sonce, tega pa se ne spomnim prav točno. 😉

Podobno je bilo natanko 60 let kasneje. Februar 2022 je bil zelo skop s padavinami (45,2 mm) in celo s snegom (maksimalna višina snežne odeje je bila 3 cm), snežilo pa je samo 1 dan, snežna odeja pa se je držala samo 2 dneva. Bilo je 7 dni s padavinami. 60 let kasneje pa je deževalo (8,9 mm dežja), brez snežne odeje in megleno. Torej je bilo toplejše vreme.

Če boste dobro prebrali, boste sami ugotovili, v katerem mesecu in katerega leta sem bil rojen. 😉

Opozarjam pa, da zapisani podatki v nobenem primeru ne prikazujejo trenda sprememb vremena ali podnebja.

Podatke sem dobil na ARSO (www.arso.si).

Dodaj odgovor