24. 4. 2024

Nihče ne upa povedati Urbaniji, da nima pojma o televiziji

Vsak dan nas ”preseneti” kakšna nova začetniška napaka direktorja televizije Uroša Urbanije. Včeraj so bile tudi najbolj površnim gledalcem vidne kar tri! Vsaka televizija, ki ima več programov, skuša narediti programske sheme tako, da so v istem trenutku na različnih programih na voljo različne vsebine, da tako doseže različne gledalce in ima skupno gledanost svojih programov čim višjo.

No, naš direktor seveda programskih shem ne zna delati. Tako sta bili tik pred osrednjim Dnevnikom, torej v ”prime time-u”, na sporedu dve oddaji za popolnoma isto ciljno publiko. Gledalci, ki želijo gledati kvize, so se morali odločiti, ali bodo gledali kviz VEM! na prvem programu, ali kviz Joker na drugem. Tisti, ki bi radi gledali kaj drugega, pa so morali preklopiti na komercialne televizije.

Da ne gre za naključje ampak neznanje, se je pokazalo takoj po Dnevniku. Spet sta bili na obeh programih vsebini istega žanra. Dokumentarec o arhitektu Gaudiju in dokumentarec o pevki Barbari Streisand. Super za obe oddaji, ampak vsi, ki bi radi gledali kaj drugega, so spet morali preklopiti, tisti, ki imajo radi dokumentarce, pa so enega zamudili. Vsak z malo izkušnjami bi Urbaniji lahko razložil, da se tako ne dela programskih shem, ampak okrog Urbanije so ali sami začetniki ali pa preplašeni ljudje, ki ne upajo povedati, da to ni prav.

Tako mu tudi nihče ni povedal, da je nesmiselno uvrščati v program neskončno napovednikov za druge oddaje, še posebej, če so ti napovedniki brez vsebine. Tako je v nepoznavanju organizacije dela in programa zgodaj popoldan planirano snemanje napovednika za Panoramo. Ker takrat vsebine oddaje še niso znane ali pripravljene, je bil včerajšnji napovednik vsebinsko ”prazen”. Zvečer, po koncu dokumentarca, smo zato gledali prazen napovednik za Panoramo, ki se je začela nekaj minut za predvajanjem ”praznega” napovednika. Izguba časa, dela, produkcijskih kapacitet, ki gledalce le odvrne, namesto, da bi jih pritegnila k ogledu oddaj.

Ampak Urbaniji tega nihče ne pove. Ne povedo mu niti tega, da se napovednikov v obliki kravla (tekst, ki teče na vrhu ekrana med samo oddajo) ne spušča čez informativne oddaje. Vsaj ne na način, kot to počnejo zdaj. Tako smo lahko gledali napoved za oddajo o narodnozabavni glasbi čez novico o pogrebu angleške kraljice. Mogoče bo Urbanijo o neumestnosti takšnega početja opozoril kdo od njegovih političnih botrov. Zadnjič je namreč čez nastop Janeza Janše tekel tekst z napovedjo za kriminalno nadaljevanko in po naključju je bila vsebina nadaljevanke neverjetno sorodna z zgodbo o Janševi parceli v Trenti. K sreči za vse nas je to predvajanje napovednika ukazal Urbanija, sicer bi bili že vsi mi obtoženi za napad na vodjo opozicije.

Vir https://tukajsmo.info/2023/02/01/nihce-ne-upa-povedati-urbaniji-da-nima-pojma-o-televiziji/

Dodaj odgovor