4. 3. 2024

Paradižnik vrtna breskev ima, tako kot nekatere sorte breskev, mehko dlako, ki prekriva lupino. Kremasto rumen sadež (teža 80–90 gramov) je velik približno 5 centimetrov z odličnim okusom in teksturo ter je domnevno najslajši od vseh sort breskovih paradižnikov. Sadni okus je kompleksen, s sladkimi dobro uravnoteženimi komponentami. Plodovi dozorijo približno 80 dni po presajanju. Rastlina je izjemno produktivna, saj skozi sezono nenehno rodi veliko število okroglih občutljivih plodov.

Paradižnik ima tako odličen naraven okus, da je primeren za uživanje kar iz rastline. Njihovo globino sladkosti je najbolje uživati ​​sveže, zato jih običajno ne uporabljamo za konzerviranje. Odlično se obnesejo v solatah, lahko pa jih preprosto pokapamo z malo olivnega olja in potresemo z nasekljano baziliko.

Paradižnik shranjujte pri sobni temperaturi, dokler popolnoma ne dozori, nato ga shranjujte v hladilniku.

Paradižnik vrtna breskev je kultivar paradižnika, avtohtonega južnoameriškega sadja, večinoma iz Peruja. Leta 2006 je bil zmagovalec preizkusa okusa in je zmagal na številnih drugih tekmovanjih, zahvaljujoč svojemu sadnemu, a pikantnemu, kompleksnemu okusu paradižnika.

Dodaj odgovor