28. 3. 2024

Vremenske napovedi za Sevno – december 2017

 

DECEMBER 2017

Nedelja, 31 december 2017
Danes bo precej jasno. Zjutraj bo med 2 in 3 °C, prek dneva pa se lahko ogreje na 6 do 9 °C. Pihal bo veter zahodnih smeri. Jutri bo oblačno, dopoldne oziroma sredi dneva se bodo pričele padavine. Hladilo se bo, popoldne se bo meja sneženja spuščala. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva pa malo nad 5 °C.  Zvečer bo sneženje oslabelo in do jutra ponehalo.
V torek bo oblačno, občasno lahko naletava sneg. Zjutraj bo okrog ledišča, prek dneva pa do 5 °C. Sreda bo oblačna, zjutraj okrog -3 do -5 °C, prek dneva pa tudi prek 5 °C. V noči iz srede na četrtek lahko rahlo dežuje. V četrtek bo delno oblačno, zjutraj bo malo pod lediščem, prek dneva pa tudi med 6 in 8 °C. Tudi petek bo delno oblačen, zjutraj od -3 do -5 °C, prek dneva pa malo nad 5 °C. Od sobote do torka bo večinoma oblačno, niso izključene posamezne občasne padavine.

Sobota, 30 december 2017
Danes bo delno jasno, zjutraj bo v okoliških kotlinah megleno. Pihar bo zmeren veter zahodnih smeri. Najvišje temperature bodo okrog 5 °C. Jutri bo precej jasnine. Zjutraj bo med 2 in 3 stopinjami, prek dneva pa se lahko ogreje celo do 10 °C. Pihal bo veter zahodnih smeri.
V ponedeljek bo oblačno, prek dneva se bodo razširile padavine. Hladilo se bo, popoldne se bo meja sneženja spuščala. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva pa malo nad 5 °C. Ob pričetku sneženja se bo temperatura zniževala. Zvečer bo sneženje oslabelo in ponoči ponehalo. V torek bo oblačno, občasno lahko naletava sneg. Zjutraj bo malo pod lediščem, prek dneva pa do 5 °C. Sreda bo oblačna, zjutraj okrog -3 do -5 °C, prek dneva pa tudi prek 5 °C. V četrtek bo delno oblačno, niso izključene padavine. Zjutraj bo pod lediščem, prek dneva pa tudi prek 5 °C. Tudi petek bo delno oblačen, zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa okrog 5 °C. V soboto nas bo zajelo novo poslabšanje s padavinami, ali bo dež prešel v sneg že v soboto ali še nedeljo, pa je prezgodaj govoriti. Tudi ponedeljek bo še oblačen z občasnim naletavanjem snega.

Petek, 29. december 2017
Zjutraj in dopoldne bo še oblačno, popoldne pa sončno. Najvišje temperature bodo okrog 5 °C. Ponoči bo oblačno, dopoldne lahko naletavajo posamezne snežinke. Jutri bo delno jasno, zjutraj bo v okoliških kotlinah megleno. Pihar bo zmeren veter zahodnih smeri. Zjutraj bo do -3 °C, prek dneva pa okrog 5 °C.
V nedeljo bo precej jasnine, zjutraj bo malo pod lediščem, prek dneva pa se lahko ogreje celo do 10 °C. V torek nas bo prek dneva oziroma popoldne zajelo novo poslabšanje s padavinami. Zjutraj bo okrog 3 do 5 °C, prek dneva pa med 7 in 9 °C. V noči na torek se bo hladilo in meja sneženja se bo spuščala. V torek dopoldne bodo padavine prenehale. Oblačno bo, zjutraj okrog ledišča, prek dneva pa do 5 °C. Od srede bo zmerno oblačno, tudi pretežno oblačno in večinoma suho vreme s primernimi zimskimi temperaturami. V soboto pa nas čaka novo poslabšanje vremena s padavinami.

Četrtek, 28. december 2017
Danes bo oblačno, zjutraj bo okrog 5 °C, prek dneva pa se bo hladilo in najvišje temperature bodo okrog 2 – 3 °C. Prek dneva oziroma popoldne se bodo padavine nekoliko okrepile in do sredine noči že prenehale. Meja sneženja se bo spuščala in tudi v Sevnem bo začelo snežiti.
Jutri bo sprva še oblačno, v nadaljevanju dneva pa bo več jasnine. Zjutraj bo okrog ledišča, prek dneva pa okrog 4 °C. V soboto bo zmerno oblačno, zjutraj mrzlo s tamperaturami okrog -3 do – 5 °C, prek dneva pa lahko tudi prek 5 °C. V nedeljo bo precej jasnine, zjutraj bo malo pod lediščem, prek dneva pa se lahko ogreje celo do 10 °C. Ponedeljek bo oblačen, lahko prinese kakšno kapljo dežja. Zjutraj bo nad lediščem, prek dneva pa morda celo do 10 °C. V torek nas bo zajelo novo poslabšanje z dežjem, od srede naprej pa nas čaka tipično zimsko vreme.

Sreda, 27. december 2017
Danes bo oblačno, pihal bo veter jugozahodnih smeri. Če dan se bodo pričele padavine, ki se bodo zvečer in ponoči okrepile. Jutranje temperature bodo okrog 6 °C, prek dneva pa se še lahko povzpnejo do 10 °C. Proti jutru bodo padavine oslabele in predhodno ponehale. Jutri bo oblačno, zjutraj bo okrog 3 do 5 °C, prek dneva pa se bo hladilo in najvišje temperature bodo okrog 3 °C. Popoldne se bodo padavine nekoliko okrepile. Meja sneženja se bo spuščala in tudi v Sevnem bo začelo snežiti. Padavine bodo v noči na petek prenehale.
V petek bo sprva še oblačno, v nadaljevanju dneva pa bo več jasnine. Zjutraj bo okrog ledišča, prek dneva pa okrog 5 °C. V soboto bo zmerno oblačno, zjutraj zelo mrzlo s tamperaturami okrog – 5°C, prek dneva pa okrog 5 °C. V nedeljo bo precej jasnine, zjutraj bo malo pod lediščem, prek dneva pa se lahko ogreje celo do 10 °C. Ponedeljek bo oblačen, lahko prinese kakšno kapljo dežja. Zjutraj bo nad lediščem, prek dneva pa morda celo do 10 °C. V torek nas bo zajelo novo poslabšanje z dežjem, od srede naprej pa nas čaka tipično zimsko vreme.

Torek, 26. december 2017
Danes se bo pooblačilo, pihal bo okrepljen zahodni veter. Popoldne in ponoči ni izključena manjša količina dežja. Jutranje temperature bodo okrog 7 °C, prek dneva pa presegle 10 °C. Jutri bo oblačno z nekaj dežja in s temperaturami, podobnim idanašnjim,  še bo pihal zahodni veter.
Zvečer in v noči na četrtek se bodo padavine okrepile. Ohladilo se bo. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva pa do 4 °C. Meja sneženja se bo spuščala  o količini snega je še težko napovedovati.  V petek bo sprva še oblačno, v nadaljevanju dneva pa bo več jasnine. Zjutraj bo pod lediščem, prek dneva pa do 5 °C. Sobotno in nedeljsko jutro bosta precej hladni, prek dneva pa se bodo temperature povzpele prek 5 °C. V nadaljevanju pa nas čaka običajno zimsko vreme z jutranjimi temperaturami okrog 0 °C in dnevnimi največ do 10 °C. Tudi padavine vmes niso povsem izključene.

Ponedeljek, 25. december 2017
Danes bo jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Zjutraj bo okrog 5 °C, zaradi toplotnega obrata v okoliških dolinah okrog -5 °C, prek dneva pa spet prek 10 °C. Jutri se bo pooblačilo, pihal bo zahodni veter se bo okrepil. Popoldne in ponoči ni izključena manjša količina dežja. Jutranje temperature bodo okrog 5 °C, prek dneva pa do 10 °C.
V sredo bo oblačno z nekaj dežja s temperaturami, podobne torkovimi.  V četrtek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo. Zjutraj bo okrog 5 °C, prek dneva pa do 7 °C. V petek bo sprva še oblačno, v nadaljevanju dneva pa bo več jasnine. Zjutraj bo okrog 0 °C, prek dneva pa do 5 °C. Sobotno in nedeljsko jutro bo precej hladno, prek dneva pa se bodo temperature povzpele prek 5 °C. Do srede bo razmeroma stabilno vreme z jutranjimi temperaturami okrog 0 °C in dnevnimi vse do 10 °C. V torek je možnost za manjše padavine.

Nedelja, 24. december 2017
Danes bo jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Zjutraj bo okrog 5 °C, zaradi toplotnega obrata v okoliških dolinah okrog -4 °C, prek dneva pa okrog 10 °C. Jutri bo že več oblačnosti, pihal bo jugozahodni veter, bo pa topleje še za kakšno stopinjo.
V torek se bo zahodni veter okrepil, pooblačilo se bo. V sredo bo oblačno in deževno. Več padavin bo v četrtek. Od petka to torkaq bo večinoma jasno do zmerno oblačno in spet hladneje.

Sobota, 23. december 2017
Danes bo jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj bo okrog ledišča, zaradi toplotnega obrata v okoliških dolinah okrog -4 °C, prek dneva pa okrog 8 °C ali celo več. Tudi jutri bo podobno vreme in morda za kakšno stopnjo še toplejše.
Podobno bo vse do srede (vsak dan bo topleje), ko lahko pričakujemo poslabšanje vremena. Tudi jutranje temperature bodo od torka nad lediščem. Od srede do petka kaže na nestabilno vreme. V nadaljevanju pa verjetno letos ne bo več padavin  Na Silvestrovo bo podnevi okrog 10 °C, zvečer pa ne bodo padle pod ledišče. Podoben bo tudi novoletni dan.

Petek, 22. december 2017
Danes bo delno jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj bo okrog – 1 °C, prek dneva pa se lahko ogreje na okrog 5 °C. Tudi jutri bo jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj bo še pod lediščem, pred dneva pa največ do 5°C. Obstaja velika možnost za meglo.
V nedeljo bo jasno, zjutraj je velika verjetnost za meglo. Jutranje temperature bodo še vedno pod 0 °C, prek dneva pa do okrog 8 °C. Podobno bo vse do srede, ko lahko pričakujemo nekaj poslabšanja vremena. Tudi jutranje temperature bodo od torka nad lediščem. Od srede do petka kaže na nestabilno vreme, vse pa kaže, da bo padavin malo. Božični prazniki bodo torej zeleni.

Četrtek, 21. december 2017
Danes bo sprva še jasno, prek dneva pa se bo pooblačilo. Jutranje temperature bodo do -5 °C, prek dneva pa niso izključene temperature vse do 5 °C. Jutri bo delno jasno, zjutraj bo do -4 °C, prek dneva pa se lahko ogreje na okrog 5 °C. Ob jutrih ni izključena megla.
V soboto in nedeljo bo jasno, v nedeljo lahko občasno tudi zmerno oblačno. Jutranje temperature bodo še vedno pod 0 °C, prek dneva pa v soboto med 5 in 8 °C, v nedeljo pa lahko celo nad 10 °C. Podobno bo vse do srede, ko lahko pričakujemo nekaj poslabšanja vremena. Tudi jutranje temperature bodo od torka nad lediščem. Od srede do petka kaže na nestabilno vreme, vse pa kaže, da bo padavin izredno malo. Božični prazniki bodo torej zeleni.

Sreda, 20. december 2017
V naslednjih dneh bo tipično decembrsko vreme za Sevno z okolico. Precej megle ali nizke oblačnosti ter dokaj nizke temperature.  Težko je napovedati, kako dolgo se bo v naslednjih dneh zadrževala megla ali nizka oblačnost, obstaja pa velika možnost, da tudi večidel dneva. Danes bo oblačno, popoldne se lahko prikažejo tudi sončni žarki.  Zjutraj bo okrog -4 °C, prek dneva pa okrog ledišča.
Jutri se bodo jutranje temperature spustile pod -5 °C, dnevne pa bodo do 2 °C. Podobno bo tudi v četrtek. V petek pa bo zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa se lahko temperature dvignejo tudi do 5 °C. Nekaj podobnega bo tudi od sobote do četrtka. Že vvsredo pa so lahko manjše padavine. Prazniki bodo torej hladni, brez snega in dokaj turobni. Seveda pa je dnevne temperature težko napovedati bolj točno, saj bo vse odvisno od jutranje ali celodnevne megle.

Torek, 19. december 2017
V naslednjih dneh bo tipično decembrsko vreme za Sevno z okolico. Precej megle ali nizke oblačnosti ter dokaj nizke temperature. Tako bo tudi danes, zjutraj bo okrog -5 °C, prek dneva pa v primeru megle ali nizke oblačnosti okrog 0 °C. Težko je napovedati, kako dolgo se bo v naslednjih dneh zadrževala megla, obstaja pa velika možnost, da tudi večidel dneva. V tem primeru bo jutri zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa okrog ledišča.
V sredo se bodo jutranje temperature spustile pod -5 °C, dnevne pa bodo do 2 °C. Podobno bo tudi v četrtek. V petek pa bo zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa se lahko temperature dvignejo tudi do 5 °C. Nekaj podobnega bo tudi od sobote do srede, ko pa lahko pričakujemo nekaj padavin.  Prazniki bodo torej hladni, brez snega in dokaj turobni. Seveda pa je dnevne temperature težko napovedati bolj točno, saj bo vse odvisno od jutranje ali celodnevne megle.

Ponedeljek, 18. december 2017
V teh in naslednjih dneh bo tipično decembrsko vreme za Sevno z okolico. Precej megle ali nizke oblačnosti ter dokaj nizke temperature. Tako bo tudi danes, zjutraj bo okrog -4 °C, prek dneva pa v primeru megle ali nizke oblačnosti nekaj nad 0 °C oziroma v primeru sonca do 3 °C.
Težko je napovedati, kako dolgo se bo v naslednjih dneh zadrževala megla, obstaja pa velika možnost, da tudi večidel dneva. V tem primeru bo v torek zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa okrog ledišča. V sredo se bodo jutranje temperature spustile pod -5 °C, dnevne pa bodo do 2 °C. Podobno bo tudi v četrtek. V petek pa bo zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa se lahko temperature dvignejo tudi do 5 °C. Nekaj podobnega bo tudi od sobote do srede.  Prazniki bodo torej hladni, brez snega in dokaj turobni. Seveda pa je dnevne temperature težko napovedati bolj točno, saj bo vse odvisno od jutranje ali celodnevne megle.

Nedelja, 17. december 2017
Danes bo oblačno in megleno. Megla bo stalna spremljevalka tudi v prihodnjih dneh. Zjutraj bo okrog -2 °C, prek dneva pa zaradi megle okrog ali malo nad 0 °C. Tudi jutri bo megleno, zjutraj bo okrog -4 °C, prek dneva pa okrog 0 °C.
Težko je napovedati, kako dolgo se bo v naslednjih dneh zadrževala megla, obstaja pa velika možnost, da tudi večidel dneva. V tem primeru bo v torek zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa okrog ledišča. V sredo se bodo jutranje temperature spustile pod -5 °C, dnevne pa bodo do 2 °C. Podobno bo tudi v četrtek. V petek pa bo zjutraj okrog -5 °C, prek dneva pa se lahko temperature dvignejo tudi do 5 °C. Nekaj podobnega bo tudi od sobote do torka. Seveda pa je dnevne temperature težko napovedati bolj točno, saj bo vse odvisno od jutranje ali celodnevne megle.

Petek, 15. december 2017
Danes bo oblačno. Že dopoldne bodo občasne padavine, ki se bodo popoldne in zvečer okrepile. Pihal bo okrepljen veter zahodnih smeri. Razmeroma toplo bo. Zjutraj bo okrog 9 °C, prek dneva pa med 10 in 12 °C.  Zvečer in ponoči se bo ohladilo in sneg se bo spustil do nižin. Jutri dopoldne bodo padavine ponehale in popoldne se bo delno zjasnilo. Zjutraj bo okrog 0 °C, prek dneva pa med 3 in 5 °C.
Do prihodnje nedelje bo suho, občasno zmerno oblačno, sicer pa bo precej sonca. Jutranje temperature bodo globoko pod lediščem, dnevne pa večinoma do 5 °C. Šele proti koncu tedna bodo dnevne temperature nekoliko višje. Občasno bo tudi vetrovno. Kakšno jutro bo tudi megleno, vsaj po okoliških kotlinah.

Četrtek, 14. december 2017
Danes bo večinoma oblačno, občasno zmerno oblačno. Kakšna kaplja dežja ni povsem izključena. Pihal bo okrepljen veter zahodnih smeri. Jutranje temperature bodo do 5 °C, prek dneva pa nekje med 6 in 9 °C. Zvečer in ponoči se bodo začele pojavljati nove padavine predvsem v obliki ploh. Vmes se bo tudi zabliskalo in zagrmelo, če boste dobro poslušali.
Jutri bo oblačno in deževno. Še bo vetrovno. Razmeroma toplo bo. Zvečer in v noči na soboto se bo ohladilo in sneg se bo spustil do nižin. V soboto bodo sprva še občasne padavine. Od nedelje do sobote bo precej sonca. Jutranje temperature bodo globoko pod lediščem, dnevne pa večinoma do 5 °C.

Sreda, 13. december 2017
Danes bo oblačno, sredi dneva bo sneženje prenehalo. Najvišje jutranje temperature bodo okrog 0 °C, prek dneva pa okrog 3 °C. Jutri bo večinoma oblačno, občasno zmerno oblačno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Jutranje temperature bodo do 5 °C, prek dneva pa nekje med 6 in 9 °C.
V petek bo oblačno in deževno. Razmeroma toplo bo. Zvečer in v noči na soboto se bo ohladilo in sneg se bo spustil do nižin. V soboto bodo sprva še občasne padavine. Od nedelje do petka bo precej sonca. Mrzlo bo, tudi dnevne temperature bo le nekaj stopinj nad lediščem.

Torek, 12. december 2017
Danes bo oblačno in deževno, padavine se bodo prek dneva okrepile in popoldne prehodno ponrhale. Pihal bo JV veter. Zjutraj bo okrog 12 °C, prek dneva pa se lahko ogreje vse na 11 do 12 °C.
Ponoči se bodo padavine spet okepile. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo že ponoči spustila do nižin, vsekakor pa v Sevnem. Sredi dneva bo sneženje prehodno spet prenehalo. Najvišje jutranje temperature bodo okrog 2 °C, prek dneva pa le za kakšno stopinjo več. V četrtek prek dneva se bodo padavine spet okrepile. V petek bo oblačno in deževno. V soboto bodo občasne padavine, najverjetneje dež, ki lahko v sneg preide proti koncu padavin. Od nedelje do četrtka bo predvidoma suho in zelo mrzlo.

Ponedeljek, 11. december 2017
POSEBNO OPOZORILO
Danes bo oblačno z občasnim dežjem (padavin bo malo), ki bo popoldne prehodno povsem ponehal. Pihal bo močan JV veter. Zjutraj bo okrog 7 °C, prek dneva pa se lahko ogreje vse na 11 do 12 °C. Podobno bo tudi jutri. Dopoldne se bo dež okrepil in zvečer prehodno ponehal, tudi v Sevnem ga bomo tokrat dobili več. Pihal bo veter južnih smeri. Zjutraj bo okrog ali malo nad 10 °C, prek dneva pa podobno današnjim temperaturam.
V sredo se bodo dopoldne spet nekoliko okrepile in proti večeru ponehale. Ohladilo se bo. Meja sneženja se lahko proti koncu padavin spusti do nižin. Najvišje jutranje temperature bodo okrog 3 ali 4 °C, prek dneva pa le za kakšno stopinjo več. V četrtek bo dopoldne večinoma suho, proti večeru pa se bodo spet pričele pojavljati rahle padavine. Nestabilno bo do sobote, občasno bodo padavine, najverjetneje dež, ki lahko v sneg preide v soboto proti koncu padavin. Od nedelje do srede bo predvidoma suho in zelo mrzlo.

Nedelja, 10. december 2017
POSEBNO OPOZORILO
Zjutraj bo sprva precej jasno, prek dneva pa se bo začelo oblačiti. Pihal bo jugozahodni veter. Popoldne oziroma proti večeru se bodo začele pojavljali padavine v obliki snega. Jutranje temperature bodo okrog -7 °C, prek dneva oziroma proti večeru pa se bo pričela odjuga.
V noči na ponedeljek se bodo padavine nekoliko okrepile in sneg bo prešel v dež. Ponedeljek bo oblačen z dežjem, popoldne bodo padavine prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen JZ veter. Zjutraj bo okrog 4 °C, prek dneva pa se lahko ogreje vse na 12 do 14 °C. Podobno bo tudi v torek, padavin bo malo, zjutraj bo nekoliko topleje kot v ponedeljek, prek dneva pa za kakšno stopinjo hladneje. Pihal bo veter južnih smeri. V sredo bo spet več padavin in ohladilo se bo, zato bo neverjetneje dež prešel v sneg.  V četrtek bo večinoma brez padavin, zjutraj bo okrog ali malo nad lediščem, prek dneva pa se bodo temperature povzpele na 5 do 10 °C. V petek na bodo zajele nove padavine z jutranjimi temperaturami okrog 5 in dnevnimi med 8 in 10 °C. Tudi v soboto bodo še padavine, kaže na sneg. Zjutraj bo okrog 2, podnevi pa okrog 4 °C. Nedelja bo zmerno oblačna, zjutraj pod lediščem, prek dneva pa do 5 °C. Ponedeljek in torek bosta delno jasna z jutranjimi temperaturami pod – 5 °C in dnevnimi okrog 3 °C.

Sobota, 9. december 2017
Zjutraj bo še rahlo snežilo, padavine pa bodo v zgodnjem dopoldnevu ponehale, popoldne ali proti večeru se bo zjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bo okrog -1 °C, prek dneva pa največ med 1 in 2 °C. Jutri bo sprva precej jasno, prek dneva pa se bo začelo oblačiti. Popoldne oziroma proti večeru se bodo začele pojavljali padavine v obliki snega. Pihal bo veter zahodnih smeri. Jutranje temperature bodo okrog -10 °C, prek dneva pa okrog 2 °C. Proti večeru in ponoči se bo pričelo topliti.
V noči na ponedeljek se bodo padavine nekoliko okrepile in sneg bo prešel v dež. Ponedeljek bo oblačen z dežjem. Pihal bo okrepljen JZ veter. Zjutraj bo malo nad lediščem, prek dneva pa se lahko ogreje vse do 12 °C ali celo več. Tudi v torek bo oblačno z dežjem, zjutraj bo nekoliko topleje kot v ponedeljek, prek dneva pa za kakšno stopinjo hladneje. Pihal bo veter južnih smeri. Tudi v sredo bo oblačno s padavinami ter jutranjimi in dnevnimi temperaturami okrog 5 °C. Proti koncu padavin lahko dež preide v sneg. V četrtek bodo padavine ponehale, zjutraj bo okrog ali malo nad lediščem, prek dneva pa se bodo temperature povzpele nad 5 °C. Tudi v petek in soboto bo občasno deževno, v nedeljo in ponedeljek pa kaže na suho in hladnejše vreme.

Petek, 8. december 2017
Danes dopoldne se bodo pričele padavine, ki se bodo prek dneva okrepile. Deževalo bo. Pihal bo zahodni veter. Zjutraj bo okrog 7 °C, prek dneva pa okrog 8 ali 9 °C.
Pozno popoldne oziroma zvečer  se bo ohladilo in meja sneženja se bo spustila do nižin. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutri bo oblačno s sneženjem, ki bo dopoldne večinoma ponehalo. Zjutraj bo okrog 0 °C, prek dneva pa okrog 2 °C. V nedeljo bo zmerno oblačno in brez padavin, zajel pa nas bo nov hladen val. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bo do -10 °C, prek dneva pa malo nad lediščem. V noči na ponedeljek nas bodo zajele nove padavine. Sprva bo snežilo, prek dneva pa deževalo. V naslednjih dneh bo vreme nestabilno, verjetno bo samo deževalo in ne snežilo. Zjutraj bo še do -3 ali -5 °C, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 8 ali 10 °C. Podobno bo tudi v torek, le jutranje temperature bodo precej nad lediščem. Padavine bodo prenehale šele v sredo, ko bo tudi nekoliko hladneje. Četrtek bo večinoma oblačen. V petek nas bo zajelo novo poslabšanje s padavinami, občasne padavine bodo tudi v soboto, predvsem kot sneg. Temperature bodo decembru primerne.

Četrtek, 7. december 2017
Danes bo sprva še jasno, prek dneva in popoldne pa bo več oblakov. Pihal bo veter zahodnih smeri. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 8 ali 11 °C. Jutri zjutraj ali dopoldne se bodo pričele padavine, ki se bodo prek dneva okrepile. Deževalo bo. Pihal bo zahodni veter. Zjutraj bo med 5 in 6 °C, prek dneva pa do 10 °C.
V  noči na soboto se bo ohladilo in meja sneženja se bo spustila do nižin. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Sobota bo oblačna s sneženjem, ki bo dopoldne večinoma ponehalo. Zjutraj bo okrog 0 °C, prek dneva pa 2 do 3 °C. V nedeljo bo zmerno oblačno in brez padavin, zajel pa nas bo nov hladen val. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bo do -10 °C, prek dneva pa malo nad lediščem. V noči na ponedeljek nas bodo zajele nove padavine. Sprva bo snežilo, prek dneva pa deževalo. V naslednjih dneh bo vreme nestabilno, verjetno bo samo deževalo in ne snežilo. Zjutraj bo še do -3 ali -5 °C, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 8 ali 10 °C. Podobno bo tudi v torek, le jutranje temperature bodo precej nad lediščem. Padavine bodo prenehale šele v sredo, ko bo tudi nekoliko hladneje. Četrtek bo večinoma oblačen. V petek nas bo zajelo novo poslabšanje s padavinami, občasne padavine bodo tudi v soboto, predvsem kot sneg. Temperature bodo decembru primerne.

Sreda, 6. december 2017
Danes bo večinoma sončno. Megle ne bo. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva pa se bo v sončnem vremenu ogrelo tudi do 10 °C.
Jutri bo že več oblakov. Začel bo pihal veter zahodnih smeri. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 8 ali 10 °C. V petek nas bodo najkasneje sredi dneva zajele padavine. Jutranje temperature bodo okrog 4 °C, prek dneva pa do 10 ° C. V  noči na soboto se bo ohladilo in meja sneženja se bo spustila do nižin. Sobota bo oblačna s sneženjem, ki bo dopoldne večinoma ponehalo. Zjutraj bo okrog 0 °C, prek dneva pa 2 do 3 °C. V nedeljo bo zmerno oblačno in brez padavin, zajel pa nas bo nov hladen val. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bo pod -5 °C, prek dneva pa okrog 3 °C. Že v ponedeljek nas bodo zajele nove padavine, še bo hladno. Zjutraj bo okrog -5 °C, prek dneva pa okrog 5 °C. V teh dneh se bodo menjavali dež in sneg, natančno pa je še prezgodaj, da bi lahko napovedali mejo sneženja. Padavine bodo prenehale šele v sredo. S torkom bo mraz popustil. Četrtek in petek bosta oblačna in verjetno brez padavin.

Torek, 5. december 2017
Danes bo jasno, občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo okrog 6 ali 7 °C. Tudi jutri bo večinoma sončno. Zjutraj ni izključena megla, koliko časa se bo zadrževala, pa bo odvisno od vetra, vendar ga ni pričakovati. Zjutraj bo okrog -2 ali -3 °C, prek dneva pa se bo v sončnem vremenu ogrelo na okrog 5 °C.
V četrtek bo že več oblakov. Zjutraj bo okrog ali malo pod lediščem, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 6 ali 8 °C. V petek nas bo predvidoma že zjutraj ali dopoldne zajelo poslabšanje s padavinami.  Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bo 3 ali 4 °C, prek dneva pa med 8 in 10 °C. Predvidoma v noči na soboto se bo ohladilo in meja sneženja se bo spustila do nižin. Sobota bo oblačna z občasnih sneženjem. Zjutraj bo okrog 0 °C, prek dneva pa 2 do 3 °C. V nedeljo bo zmerno oblačno in brez padavin, zajel pa nas bo nov hladen val. Zjutraj bo pod -5 °C, prek dneva pa okrog 3 °C. Že v ponedeljek nas bodo zajele nove snežne padavine, še bo hladno. Padavine bodo prenehale šele v sredo. Predvidoma bo snežilo. S torkom bo mraz popustil. Četrtek naj bi bil oblačen.

Ponedeljek, 4. december 2017
Danes bo zmerno oblačno do sončno, zjutraj se bodo temperature spustile na okrog -5 ali – 6 °C, dnevne pa bodo okrog 3 °C.
Jutri in v sredo bo večinoma jasno, zjutraj bo mrzlo okrog – 3 ali – 4 °C,  prek dneva pa v torek okrog ali lahko nad lediščem, v sredo pa bo prek dneva že topleje. V četrtek bo že več oblakov. Zjutraj bo okrog ali malo pod lediščem, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 8 °C. V petek na bo zajelo poslabšanje s temperaturami okrog 10 °C. Vetrovno bo. V nedeljo se bo ohladilo in lahko pričakujemo celo sneženje. Takšno vreme bo najmanj do prihodnjega torka.

Nedelja, 3. december 2017
Danes bo večinoma jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj bodo temperature okrog -4 °C. Prek dneva bodo temperature malo nad lediščem. Jutri bo zmerno oblačno do sončno, zjutraj se bodo temperature spustile pod -5 °C, dnevne pa bodo okrog 3 °C.
V torek in sredo bo večinoma jasno, zjutraj bo mrzlo okrog – 3 ali – 4 °C,  prek dneva pa v torej okrog ali lahko nad lediščem, v sredo pa bo prek dneva že topleje. V četrtek bo že več oblakov. Zjutraj bo okrog ali malo pod lediščem, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 8 °C. V petek na bo zajelo poslabšanje s temperaturami okrog 10 °C. Vetrovno bo. V nedeljo se bo ohladilo in lahko pričakujemo celo sneženje. Takšno vreme bo najmanj do prihodnjega torka.

Sobota, 2. december 2017
Danes  bo večinoma zmerno oblačno z jutranjimi temperaturami okrog -1 °C, prek dneva pa se bodo povzpele do 4 ali 5 °C. Ponoči se bo zjasnilo, zjutraj bodo temperature okrog -5 °C, zjutraj ni izključena megla. Prek dneva bodo temperature pod lediščem ali malo nad 0 °C. Ob jutrih v naslednjih dneh ni izključena megla.
V ponedeljek bo zmerno oblačno, zjutraj bodo temperature okrog ali celo pod -5 °C, dnevne pa okrog 3 °C. V torek bo večinoma jasno, zjutraj bo mrzlo in tudi prek dneva bodo temperature verjetno ostale pod lediščem. Do petka bo večinoma jasno z mrzlimi jutri in dnevnimi okrog ali malo nad 5 °C. S petkom pa bo spet več oblakov, mraz bo popustil in v soboto nas bodo predvidoma zajele padavine. Koliko jih bo, pa je še prezgodaj govoriti.

Petek, 1. december 2017
Danes bo še oblačno, občasno bo še naletaval sneg. Najvišje jutranje temperature bodo okrog 0 °C, najvišje dnevne pa okrog 2 °C. Tudi jutri bo večinoma oblačno z jutranjimi temperaturami okrog -3 ali -4 °C, prek dneva pa se bodo komajda povzpele nad 0 °C.
V noči na nedeljo se bo zjasnilo, v nedeljo zjutraj bodo temperature okrog -5 °C ali celo nižje, zjutraj ni izključena megla. Prek dneva bodo temperature pod lediščem ali malo nad 0 °C. V ponedeljek bo zmerno oblačno, zjutraj se lahko temperature približajo -10 °C, dnevne pa bodo prav tako okrog 0 °C. V torek bo večinoma jasno, zjutraj zelo mrzlo, prek dneva pa se bo ogrelo vse do 5 °C ali morda celo več. Do petka bo večinoma jasno z mrzlimi jutri in dnevnimi okrog ali malo nad 5 °C. S petkom pa bo spet več oblakov, mraz bo popustil in konec tedna niso izključene padavine. Koliko jih bo, pa je še prezgodaj govoriti.

ARHIVI:

Dodaj odgovor