14. 4. 2024

Ocvrt krompir s paradižnikom

Preprost in hkrati nenavaden recept, ocvrt krompir z paradižnikom in čebulo v ponvi. Lahko ga postrežemo z mesom ali ribami kot prilogo ali pa ga samo uživamo kot samostojno jed. Zelo pogosto v sezoni paradižnikov lahko svojo družino razvajamo s takšno večerjo, saj paradižnik na vrtu raste do prve zmrzali. Paradižnik je še vedno na voljo.

SESTAVINE

Krompir – 500 gramov
Čebula – 1 kos
Paradižnik – 2-3 kose
Rastlinsko olje – 2-3 žlice
Sol
Sladkor – 2 ščepca

Vzamemo krompir poljubne velikosti in ga olupimo. Narežemo ga na trakove. Prepričajte se, da so koščki približno enake debeline, potem se bodo enakomerno ocvrli. Če želite olajšati in pospešiti delo, uporabite posebne kuhinjske pripomočke za rezanje zelenjave. Segrejte ponev z rastlinskim oljem.

Ko je krompir napol kuhan, mu dodamo narezano čebulo. Nadaljujemo s kuhanjem ne da bi pokrivali, dokler voda ne izpari. V tem primeru boste dobili hrustljavo zlato skorjo.

Paradižnik operemo in narežemo na majhne kocke. Potresemo ga po krompirju. Solimo in dodamo malo črnega popra ter sladkor. Zadnjo sestavino dodajte po lastni presoji, morda komu ni všeč sladkast okus paradižnika. Zdaj razumete, zakaj smo morali krompir v celoti kuhati? Konec koncev kislina, ki jo vsebuje paradižnik, upočasni postopek kuhanja in zlata skorja ne bi delovala, ker paradižnik spusti veliko soka. Krompir ga bo absorbiral, paradižnik no pridobil edinstven poseben okus, vendar ga ne bomo ocvrli do zlate rjave barve.

Pražite 3 do 5 minut in potem takoj postrezite. To je jed, ki jo morate pojesti takoj po kuhanju. Ne čakajte, da se ohladi.

Lahko dodate malo gob ali majhen kos mesa, slanino, bo zelo okusno. Pustite domišljiji prosto pot.

Vir: https://slo.sadfans.ru/zelenjava/krompir/1213-ocvrt-krompir-s-paradi%C5%BEnikom.html

Dodaj odgovor