25. 4. 2024

Osem ton bomb za Ljubljano

Kako je lahkomiselnost Janše leta 1991 ogrozila prestolnico in kdo je zares rešil Slovenijo.

Vse kaže, da bo po skoraj več kot treh desetletjih precej enostranskega opisovanja dogodkov v času slovenskega »osamosvajanja« potrebno tudi ta del zgodovine dopolniti z bolj realnimi podatki.

V mitoloških podobah slovenske »osamosvojitve« je namreč še skoraj 30 let od teh prelomnih dogodkov dogajanje iz junija in julija leta 1991 opisano izključno – enostransko.

O tem, kaj se je dogajalo, skoraj vedno govori samo ena stran v spopadih, dogajanje pa je opisano v črno-belih barvah.

V Sloveniji predvsem Janez Janša in krog podpornikov sedanjega predsednika vlade razširja tudi poenostavljeno in neresnično intepretacijo tedanjih dogodkov, po kateri so si za nastanek Slovenije kot suverene države prizadevali le oni, ki so bili ob tem tudi zagovorniki pravilnih, brezkompromisnih napadov na enote JLA.

Obvezno branje: https://insajder.com/svet/osem-ton-bomb-za-ljubljano-kako-je-lahkomiselnost-janse-leta-1991-ogrozila-prestolnico-kdo-je

P.s.: Gusti Cvetežar, vsaj v tistem delu glede ukaza o splošnem napadu veš tudi ti veliko povedati. Sem bil tudi jaz eden tistih v tvoji litijski enoti, ki smo odločno zavračali takšne bedarije, ti pa si zato glavo nosil naprodaj in padel v nemilost janšističnih krogov.

Dodaj odgovor