19. 4. 2024

Dokler bodo skrajneži na levi ali desni, ne bo sožitja v Sloveniji

Tako! Uspelo mi je! Naredil sem samo sociološki test z objavo tudi na Facebooku! Gre za moje pisanje na spletni strani. In kaj vidim v odgovorih?

Z vsem spoštovanjem do vseh komentarjev! To kar se očita desnim, se pojavlja tudi na levem polu družbe. Za ene je bog Tito, za druge Janša. Zakaj ste takšni? Vsak bi malikoval svojega boga. Jaz imam srečo, da nisem ne na prvega in ne na drugega čustveno vezan.

Samo povedal sem in zdaj verjetno razumete, kaj sem hotel dokazati. ?

**************

Moj komentar po vseh napadih na Facebooku je bil naslednji:

Spoštovani komentatorji! Točno to sem dokazal, kar sem vam rekel. Ovce in častilci bogov so na desni in levi strani. Ko sem pred nekaj dnevi provokativno napisal “Jaz podpiram Janeza Janšo”, ste razumeli kot satiro in ste me častili kot boga. Ko sem zdaj napisal nekaj osnovnih primerjav med Titom in Janšo, pa ste spremenili barvo in me napadli kot najhujšega sovražnika! Kar preberite si še enkrat. Jaz sem odkrit in piker, poskušam pa biti dostojanstven in brez groženj. Pa poglejte nekatere komentarje, kaj vse ste mi napisali.

Moj zaključek! Dokler bodo skrajneži na levi ali desni, ne bo sožitja v Sloveniji. Lahko smo kritični in to je potrebno in nujno, ne pa biti žaljivi in celo napadalni, če nekdo samo malo drugače poskuša osvetliti zadevo in ne tako kot je zapisana v vaših genih!

Zatorej, krivda za stanje v Sloveniji je porazdeljena, dokler se bodo takšni ideološki boji nadaljevali! Povsem se strinjam, da je neprimerno več krivde na desni strani, vendar ljudje se lahko borimo le z razumom in besedami. Včasih pa imam občutek, da bi spet vsi prijeli za orožje in se pobijali.

Napisal sem, torej sem! Če sem komu trn v peti, me lahko takoj odprijatelji. Res se ne bom obremenjeval s tem!

Dodaj odgovor