29. 3. 2024

Med Titom in Janšo je velika podobnost

Že od včeraj razmišljam, ali bi napisal ali ne. Pa bom. Med Titom in Janšo je velika podobnost. Oba sta avtoritarna, razlika je v tem, da je Tito pihal na dušo vsem ljudem, Janša jih razdvaja. Oba sta imela neko karizmo, to si priznajmo. Danes v Sloveniji ni politika, ki bi v tem pogledu nadomestil Janšo. Tudi jaz imam lepe spomine na Jugoslavijo in Tita, vendar bodimo manj sentimentalni. Biološka leta so naredila svoje in zdaj na svoja mlada leta gledamo drugače. Takrat je bilo vse dobro, danes je vse zanič.

Primerjati tedanjo in sedanjo zadolženost tako, kot se jo zdaj predstavlja prek spletnih omrežij, je brca v temo. Za Titom smo jokali vsi, za Janšo bodo samo njegove ovce… ja, v tem pa je velika razlika. Pa tudi za Titom ne bi bilo treba potočiti toliko solz kot smo jih, odkrito si priznajmo. Saj je bilo treba živeti tudi po Titu. Nasploh problem v ljudeh je, da nam je bilo vedno lepše v preteklosti, ker nas je očitno strah prihodnosti. Glejte, ne vem…

Zdaj me lahko napadete kolikor hočete. Živel sem oba sistema in ob obeh politikih, pa skušam biti realen. Nehajmo se nabijati s pretiranimi čustvi. Jaz vse to gledam kot politiko, kot zgodovinsko premico. Res pa je, da bo čez nekaj desetletij na zgodovinski premici Tito zapisan kot velik voditelj, Janša pa verjetno kot destabilnež. Ja, v to pa verjamem.

Zdaj pa komentirajte, če upate! ????

Dodaj odgovor