20. 4. 2024

Javno zahtevam, da se Bogomir Miklavčič več ne vtika v moje zasebno življenje!

Nekaj časa sem mislil, da gre zgolj za trenutno slabo razpoloženje predsednika disciplinske komisije PGD Primskovo, na FB pod imenom Mikec Miklavčič. Zdaj pa sem spoznal, da jo očitno to njegovo načrtno delo in nikakor ne misli odnehat. Zato ga javno pozivam, da se neha vmešavat v moje zasebno življenje, tako kot se jaz nikoli nisem v njegovo. Ker se to ne neha, ocenjujem, da imam pravico, da to pojasnim, čeprav sem ves ta čas vztrajal, da bom raje molčal.

Foto: FB profil Mikec Miklavčič

Naj se vrnem na začetek. Marca je na moj profil na FB poslal sporočilo, da naj zamenjam profilno sliko na Facebooku. Na to sporočilo so me naslednji dan opozorili drugi. Preden sem prebral sporočilo, me je že poklical prek telefona, kjer je kot predsednik disciplinske komisije našega gasilskega društva zahteval, da zamenjam profilno sliko na Facebooku. Seveda sem mu nasprotoval, vendar je na svoji zahtevi vztrajal. Podrobnosti pogovora ne bi opisoval, vendar sem to smatral kot neupravičeno in protistatutarno grožnjo predsednika disciplinske komisije društva do mene kot člana PGD Primskovo. Kaj delam v prostem času in katere svoje slike objavljam, je moja osebna stvar in mi nihče ne bo predpisoval, kaj lahko delam in počnem!

Ker sem bil presenečen nad takšnim početjem (upam si trditi, da tudi zlorabo funkcije v gasilskem društvu), sem poslal sporočilo ožjemu vodstvu PGD Primskovo, vsebino pa lahko preberete na naslednji sliki:

In potem sem šel poiskat njegovo sporočilo na moj FB profil, sporočilo pa si ogledate na naslednji sliki:

Ko sem prebral to sporočilo, sem vodstvu poslal novo sporočilo:

V aprilu je imelo naše društvo intervencijo, na kateri sem sodeloval tudi jaz. Grozljiva intervencija, ko me je “Mikc” že v garderobi nadrl in poljuval s pedrom, pičko in ne vem kaj še vse. Tudi na intervenciji ni bilo vse po PS, vendar ne bom o podrobnostih. Jaz se tudi s tem nisem obremenjeval, če nekdo pač meša hruške in jabolka.

Pa očitno ne odneha. Danes spet provokativen zapis na Facebooku, kjer sem se odzval z odgovorom, kar je razvidno tudi iz naslednje slike:

Ker poznam metode brisanja in ponarejanja iz preteklosti (o tem lahko berete tudi moj članek iz leta 2011 z naslovom Pretvarjanje in laži litijskega SDS politika), sem imel za vsak slučaj shranjeno zgornjo zaslonsko sliko, saj je svoje komentar takoj po objavi mojega odgovora zbrisal. Na to sem ga tudi spomnil v svojem naslednjem komentarju.

Imam pravico, da to javno obelodanim, ker imam dovolj vtikanja v moje zasebno življenje in pritiske z neke pozicije moči predsednika disciplinske komisije. Ponovno javno zagotavljam, da nikoli nisem (in tega tudi vnaprej ne bom počel) mešal gasilstva kot humanitarne dejavnosti s svojimi aktivnostmi in delom v prostem času, s katerim lahko razpolagam samo sam in mi nihče ne bo ukazoval!

Zdaj pa vi ocenite, kaj je narobe z mojo profilno sliko? 🙂

Dodaj odgovor