20. 4. 2024

Pretvarjanje in laži litijskega SDS politika

Spodnji prispevek sem objavil 15. februarja 2011 na svojem Siol blogu. V začetku junija 2011 sem bil s strani uredništva obveščen, da je prispela pritožba in na moje izrecno vprašanje, zakaj, sem prejel od uredništva naslednji odgovor (del citata):

Pritožba se nanaša na objavo sporočil med vami in gospodom Doblekarjem, ki ne želi, da se njegovo ime ter njegova sporočila objavljajo na Blogosu.

Zanimivo! Kar naenkrat pa litijski politik ne želi, da se javno objavi njegova ponarejanja in potvarjanja. In načini, kako to preprečiti, sodijo v svinčene čase polpretekle zgodovine, izvajajo pa jih ljudje, ki so jih najbolj polna usta demokracije. Vseeno sem se odločil, da vsebine umaknem z naslova http://rudibr.blog.siol.net/2011/02/15/pretvarjanje-in-lazi-litijskega-sds-aparatcika/ in jih prenesem na svoj strežnik. Nočem delati težav gigantu Telekomu. Naj bo to v opomin tako opevani slovenski demokraciji in svobodi govora! Tudi to je politika! Kar koli že, dejstva ostajajo!

P.s.: Prispevek je od izvirnika doživel le par jezikovnih popravkov, vsebina pa ostaja nespremenjena.

————————————————————————————————–

Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem oster kritik politikov in družbenih razmer. Vseskozi. Že v bivši Jugi so mi grozili partijski funkcionarji, partijski sodelavci, ki so danes zvesti verniki RKC, lokalni aparatčiki, menda so bili vpleteni tudi ljudje, ki danes v visokih starostih delajo iz ozadja in še vedno nadzorujejo dogajanje državi (samo spomnimo se zadnjega spreminjanja zakona o tajnih dokumentih!), …

Priznam, da sem bil občasno skeptičen do limonadastih obljub, da se bosta v samostojni Sloveniji cedila med in mleko, da bo demokracija, da bomo svobodni, … Pa sem z veseljem na plebiscitu obkrožil ZA. Pa sem bil kmalu po tem že razočaran nad “demokracijo”. Iz enoumja smo šli v anarhijo, kjer sem že v osamosvojitvenem letu opazil “prizadevanja” mnogih po uveljavljanju “demokracije” prek kraj družbenega premoženja, švercanja, … Ampak tedaj si niti mislil nisem, da bo Slovenija v dveh desetletjih pridrvela s takšno naglico skoraj na dno brezna!

Dovolj za uvod, še marsikaj o tem bom napisal, tokrat se bom lotil predstavitve, kako se sodobni “komunisti” poslužujejo še hujših metod. Kako si lokalni SDS politik iz Litije Boris Doblekar (v nadaljevanju Doblekar) privošči podtikanja, ponarejanje, sprenevedanje, laži in obtožbe! Kako je lokalni litijski funkcionar (menda celo uslužbenec pri poslancu SDS) podtaknil meni neko izjavo (da o kršitvi avtorstva sploh ne govorim!), potem pa vse skupaj pobrisal in začel lagati na socialnem omrežju Facebook. Saj bi ne pisal o tem bloga, pa sem se odločil, ker je bil zelo podoben primer že pred kratkim in ne bom dovolil, da bo nek lokalni politik ponarejal in lagal javnosti. Na moj račun že ne! In le upam, da to ni politika slovenske SDS.

Brane Praznik in JJ

Brane praznik je v svojem blogu zapisal zanimivo misel, ki jo v celoti povzemam tule:

“Janšo imam za izjemno sposobnega politika. Žal je takšen kot so številne kitajske igrače za otroke. Lepe so, celo didaktične, ampak v sebi nosijo strup zaradi neustrezne obdelave in so zato deklarirane kot neprimerne. Taisto je z Janšo. V sebi nosi nakopičen oblastniški strup zoper drugače razmišljujoče kot on in je tako škodljiv za slovenski narod.” Vir: http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogspot.com/

Litijski SDS politik Boris Doblekar začne ponarejati

Kot izredno duhovito misel, ki bi jo lahko pripisal marsikateremu slovenskemu politiku, sem jo objavil osebnem profilu na FB. In kaj kmalu se zapis pojavi na osnovni strani litijske SDS na FB. In tam je bila izjava objavljena brez navedbe avtorja in tako je Boris potvoril resnico in namignil vsem obiskovalcem, kako (spet) kritiziram JJ.

Da je to res, dokazuje tudi avtomatsko generirano sporočilo, ki jo je FB poslal na moj e-naslov. In potem se je začelo. Ali je Boris Doblekar res poklican, da si dovoljuje takšne diskreditacije s potvarjanjem resnice? Ker sem ga na tem ulovil, je začel ponarejati in lagati po FB. V nadaljevanju javna korspondenca.

Facebook Rudi Bregar: “Boris Doblekar, ker ne morem napisati tam, bom tule. Naredil si podlo svinjarijo, ker si moj post objavil na straneh SDS Litija na FB in zavestno brisal avtorja te izjave Braneta Praznika. IN tako zavestno pripisal avtorstvo meni! Da boste ostali vedeli, kako dela in vlada SDS! Boris, hvala. Nisem pričakoval takih svinjarij od tebe!”

Na hitro je pobrisal sporočilo na litijski SDS in me napadel.

Facebook Boris Doblekar: “Nikjer ni nič objavljeno na SDS. To so tvoje domneve in insinuacije… Ne zmišljuj si. Sicer si pa lahko lepiš na zid kar hočeš, če te ni sram, da ljudje to berejo, ko vlado in tvoje simpatije podpira le še par procentov ljudi  ) ha ha”

In ta Doblekar začne s podtikanjem o “tvoje domneve in insinuacije”. Boris očitno ne ve, da nisem priplaval po župi ali pa premalo pozna internetne tehnologije, da se gre takšne neumne laži. Očitno se je zdaj lahko prepričal, da ima laž kratke noge! Takšna je poštenost politikov!

Facebook Rudi Bregar: “Fuck off, Boris. Lažeš in še enkrat lažeš. To je misel Braneta Praznika in ne laži, ne laži in ne laži!!! Prenesel si, pobrisal in zdaj javno lažeš. Lažnivec! Za to imam dokaze in pridi v to temo čez nekaj minut, da serviram tebi in vsem ostalim, kako se sprenevedaš in lažeš!!!”

Spehi politikov so neverjetni, saj znajo po izvršenem dejanju celo lagati in podtikati, zato sem si za vsak slučaj naredil zaslonske slike, e-sporočila pa imam itak varno shranjena. 

Facebook Rudi Bregar: “Boris in ostala javnost. Takole počne SDS funkcionar. Pravi, da si izmišljujem, da ni nič objavljal na straneh litijske SDS. Kdor se le malo spozna na informacijske tehnologije, mu je pričujoča slika dovolj!”

rgumentov je očitno zmanjkalo in začel je s politično demagogijo. Vmes pa začel pošiljati zasebna sporočila, ki jih so v nadaljevanju.

Facebook Boris Doblekar: “Si spet nestrpen, ker si na zid pribil žaljivke na račun človeka,ki si tega ne zasluži… pa nič važno čigave povzetke al karkoli že iščeš in imenuješ poštene Slovence “slovencelnji” al kakože… tako imenuj sebe in sebi podobne… ne žali ljudi, ki imajo radi Slovenijo in so Slovenci, pokončni, dobri, delovni in pošteni… in popolnoma nič krivi, da se že od leta 2008, delas to državo kot prasica z mehom… to delo pa podpira le še peščica ljudi, med drugim tudi ti…”

Ups, zdaj sem po njegovem mnenju že protidržavni element (joj, kako znano iz jugo sistema!), ker pač delam z državo kot prasica z mehom. A res? A sem jaz politični funkcionar? Sem (vsaj upam) svoboden državljan, ki imam pravico do lastnih stališč in mnenj in ki jih javno izražam! A je to uradna politika SDS demokracije?

Facebook Rudi Bregar: “Jaz sem nestrpen? Kdo pa neprenehoma provocira in laže, potem pa se limaš prek zasebnih sporočil? Ne sprenevedaj se in ne laži. Dokazal sem ti, da lažeš in pika! In to počne SDS funkcionar!!! Odslej pa letiš nepreklicno z mojega seznama prijateljev, saj sem te dovolj dolgo prenašal.”

Podoben zaplet z njim ni bil namreč prvi … Se je že pred kratkim dogajala podobna zgodba, zato si ne morem kaj, da ne bi pomislil, da je to pač njegov vsakdanji način političnega dela. In potem se je začelo prek zasebnih sporočil … Morda za natančnejšo sliko ne bo odveč, če predstavim tudi najino korespondenco prek zasebnih sporočil.

Facebook Boris Doblekar: “Rudi,zakaj si takoj hud… kakšen politični teror??? Pol je tud tvoj povzetek politični teror… ne se delat norca s čoveka,ki je soustanovil Slovenijo,lepo prosim, vse ostalo pa ni blema  )”

Facebook Rudi Bregar: “Boris, očitno si postal politični zaslepljenec in pri tem ne izbiraš sredstev. Je bilo treba prenesti moj post na sds strani, kjer pa si “modro” izpustil avtorja izjave? Iz nikogar se ne delam norca. Me gre pa na bruhanje, da si ljudje, ki imajo krvave roke ali so politični “teroristi”, lastijo vse zasluge za Slovenijo. In med njimi je JJ dokazano na vrhu! In nehaj zdaj spet prek zasebnih sporočil, ker ne bom več pristajal na te metode. Zaključujem.”

Facebook Boris Doblekar: “Jej,jej, zdj bom pa vsako tvoje poniževanje, zaničevanje in obsojanje ljudi, ki so se borili za Slovenijo in, ki si upajo povedat, kaj so delal komunajzerji, prilepil na vse mogoče strani, pa da vidiš politične zlepljence. Ne boš zastrupljal mladih z lažmi iz Dela, Dnevnika in Mladine. Za vse so rcnije. Če nisi za kompromis in za hec, al kaj misliš,da delaš tuki po facebooku… Misliš, da si car,limaš takele izjave obsedencev po zidovih…”

Facebook Rudi Bregar: “Objavim izjavo nekega avtorja, ti jo na svojih straneh pripišeš meni … dej nehi … dost te mam in od tega trenutka te brišem s seznama na FB, ker je čas preveč dragocen, da bi se s teboj ukvarjal … Še to kar sem mislil napisat zdele, sem lepo pobrisal.”

Facebook Boris Doblekar: “Zelo si nestrpen… to ni dobro Rudi… ti lahko delaš kar hoče, drugi pa ne smejo… to ni dobro… pa iz ds-a sem takoj pobrisal,le tolk sem pustil, da si bil ti obveščen, da sem videl tvojo nestrpnost… uboga Slovenija… pa ti in tvoji slovenceljni, ne žali Slovencev… tega nismo vredni…slovencel si lahko ti, čehočeš biti, in tebi podobni, siromaki,ki nimate niti malo zavesti in pripadnosti SLOVENIJI, naši deželi, ki smo se eni borili zanjo in ne žali ljudi, ki jo ljubijo…”

Facebook Boris Doblekar: “…še kar delaš neumnosti vidim, po obvestilih …očitno te moram prav blokirati, to bom storil sedaj. žal si edini do sedaj in upam zadnji…”

Facebook Boris Doblekar: “končno sem se te znebu, zdj pa naprej prbijej Slovencem, da so Slovencelnji, pa imej posmehovanje, kot si ga lih kar lahko videl  ) adijo Rudi, funkcionar ne vem koga že, kot si ti mene imenoval  ) lepo je bilo biti tvoj fb prijatelj…”

Facebook Boris Doblekar: “Končno sem se s fb znebu osebe,ki je nas Slovence non stop poimenovala s “slovenceljni”… mi je šlo že kar na bruhanje… pred 45 sekundami ·  lej tole sem napisal na svoj zid,daboš vedel… in nikoli več, da ne žališ Slovence s svojimi grdimi besedami…vsi se zgražajo nad tem… lepo semej Rudi, ko boš pa kaj pripravljen bolj konstruktivno na debato, se pa oglasi, si dobrodošel

Toliko o tem, da vemo, kako se obnaša SDS litijski politik! Da veste, da ni vse zlato kar se sveti.

In za konec sem se odločil, da izvorno izjavo Braneta Praznika podprem z vsemi štirimi:

“Janšo imam za izjemno sposobnega politika. Žal je takšen kot so številne kitajske igrače za otroke. Lepe so, celo didaktične, ampak v sebi nosijo strup zaradi neustrezne obdelave in so zato deklarirane kot neprimerne. Taisto je z Janšo. V sebi nosi nakopičen oblastniški strup zoper drugače razmišljujoče kot on in je tako škodljiv za slovenski narod.” (Brane Praznik)

Vir:
– www.facebook.com
– zasebni arhiv
– portret: www.sds.si

Dodaj odgovor