20. 4. 2024

Koronavirus v različnih državah

Na svetu je z virusom okuženih 1.947.534 ljudi, zaradi covida-19 je umrlo 121.778 ljudi, ozdravljenih pa je bilo 460.163 bolnikov, kažejo zadnji podatki portala worldometers.info.

Pandemija virusa bi lahko povzročila ponoven pojav ošpic in ošpic, trdijo strokovnjaki, saj je treba nekatere programe cepljenja preložiti. Po podatkih Unicefa 117 milijonov otrok v 37 državah morda ne bo pravočasno cepljeno, poroča BBC.

Turčija je sprejela zakon, ki omogoča izpustitev več deset tisoč zapornikov, da bi olajšali gnečo v zaporih in zmanjšali tveganje, da bi virus okužil korono, je poročal Reuters.

Turčija je sprejela zakon, ki omogoča izpustitev okrog 45.000 zapornikov, da bi zmanjšali gnečo v zaporih in zmanjšali tveganje, da bi se zaporniki okužili z virusom, je poročal Reuters.

Čeprav so najhujši dnevi epidemije na Kitajskem postali preteklost, se restavracije v državi soočajo z novo realnostjo zaradi manjšega števila kupcev, manjšega števila sedežev, ki so na voljo v krajih zaradi ukrepov socialne distanciranja, dela s krajšim delovnim časom, znižanih plač zaposlenih in težav s prilivom denarja od najemnin.

Ideja solidarnosti kot eno od načel EU, se zdi, da “je prenehala obstajati, kot da bi bila zamrznjena ali izgubljena, odpravljena za nedoločen čas, saj število obolelih in mrtvih le narašča”, poroča hrvaški dnevnik.

Španija in Avstrija sta dovolili svojim državljanom, da se po veliki noči delno vrnejo na delo, medtem ko so Britanija, Francija in Indija podaljšale omejevalne ukrepe, da bi poskušale zajeziti širjenje virusa, poroča Reuters.

Predsednik Inštituta Robert Koch (RKI) Lotar Wheeler je danes povedal, da trenutne številke o okužbah z virusom v Nemčiji kažejo pozitiven trend. Wheeler je na tiskovni konferenci dejal, da je virus do zdaj zbolelo 125 098 ljudi, še 2000 v zadnjih 24 urah.

(Vir: Tanjug)

Dodaj odgovor