25. 4. 2024

Minister Počivalšek se je raje ukvarjal s sestavljanjem vlade

Pred mesecem dni je takratni minister za zdravje Aleš Šabeder na predlog Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) razglasil epidemijo zaradi povečane nevarnosti širjenja novega koronavirusa. Javno življenje se je ustavilo. Slovenija je postala velika karantena.

Nova vlada želi ustvariti sliko, da je bil položaj pred njenim prihodom neobvladljiv in kaotičen. S prstom kaže na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Njen predsednik Janez Janša javno govori o “tako imenovani stroki”.Odgovorni so zatajili drugje. Posamezni domovi za ostarele so se spremenili v največja žarišča okužbe v Sloveniji.

Odgovorni za nabavo zaščitne opreme v zavodu za blagovne rezerve, ki so 27. februarja dobili nalogo, naj sprostijo in napolnijo skladišča, te niso opravili. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, pod katerega okrilje spada zavod, se je takrat bolj posvečal sestavljanju nove vlade. Nakupi opreme v zadnjih tednih sprožajo številne dvome in sume. Epidemiologi, ki so si drznili imeti svoje mnenje, so postali žrtev političnih čistk. Priča smo militarizaciji boja proti epidemiji.

Preberite celotno besedilo z grafi in časovnicami: https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/kronologija-kako-se-je-zacelo-infografika-770001

Dodaj odgovor