28. 3. 2024

Vremenske napovedi za Sevno – avgust 2017

Četrtek, 31. avgust 2017
Danes bo sončno s temperaturami prek 30° C. Pihati bo začel veter jugozahodnih smeri. Jutri se bo že kmalu pooblačilo in pojavljati se bodo začele posamezne plohe in nevihte. Najvišje temperature bodo okrog 25° C. V soboto in nedeljo bo oblačno s padavinami, v soboto bo še lahko malo nad 20° C, v nedeljo pa temperature okrog 18° C. Poletje se torej poslavlja. Vse kaže, da bo vreme do konca prihodnjega tedna precej nestabilno s temperaturami malo nad 20° C.

Sreda, 30. avgust 2017
Danes bo sončno, temperature bodopresegle 30° C. Tudi jutri bo sončno s temperaturami prek 30° C. Pihati bo začel veter jugozahodnih smeri. V petek bo sprva še jasno, prek dneva pa se bo pooblačilo in pojavljati se bodo začele posamezne plohe in nevihte. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. V soboto in nedeljo bo oblačno s padavinami, v soboto bo še lahko nad 20° C, v nedeljo pa temperature ne bodo dosegle 20° C. Poletje se ta konec tedna poslavlja. Vreme bo vse do konca prihodnjega tedna precej nestabilno s temperaturami malo nad 20° C.

Torek, 29. avgust 2017
Po zelo hudem včerajšnjem neurju bo danes sprva še nekaj megle, čez dan pa večinoma sončno s temperaturami okrog 30° C. Tudi jutri bo podobno vreme, temperature pa lahko spet presežejo 30° C. V četrtek bo sončno s temperaturami prek 30° C. Pihati bo začel veter jugozahodnih smeri. V petek bo sprva še jasno, prek dneva pa se bo pooblačilo in pojavljati se bodo začele posamezne plohe in nevihte. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. V soboto in nedeljo bo oblačno s padavinami, v soboto bo še lahko nad 20° C, v nedeljo pa temperature ne bodo dosegle 20° C. Do sredine tedna bo še nestabilno vreme z možnimi občasnimi padavinami, najvišje temperature pa bodo med 20 in 25° C.

Ponedeljek, 28. avgust 2017
Danes bo bo sprva še delno sončno, popoldne in zvečer pa večinoma oblačno z posameznimi nevihtami. Najvišje temperature bodo do 30° C. Jutri lahko zjutraj v okolici nastane nekaj megle, prek dneva pa bo večinoma sončno. Ni izključena kakšna kaplja dežja. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. V sredo bo sončno s temperaturami okrog 30° C. Tudi v četrtek in petek bo večinoma sončno s temperaturami prek 30° C, V petek popoldne ali zvečer lahko nastanejo posamezne nevihte. Vse kaže, da se bo vreme poslabšalo. Sobota bo precej oblačna in deževna s temperaturami okrog 25° C. V nadaljevanju naj bi bilo vreme bolj nestabilno z možnimi padavinami predvsem popoldne in temperaturami do 25° C.

Nedelja, 27. avgust 2017
Danes bo bo večinoma sončno in zelo vroče. Temperature bodo okrog 35° C. Ponoči ni izključena kakšna kaplja dežja. Jutri se bo prek dneva pooblačilo, popoldne in ponoči bodo občasne plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo okrog 28° C. V torek in sredo bo večinoma sončno. V torek bodo temperature okrog 28° C, v sredo pa spet lahko dosežejo 30° C. Vse do petka bodo temperature okrog ali malo nad 30° C, potem pa se bo ohladilo. Za konec tedna se bo vreme poslabšalo, temperature pa ne bodo dosegle 25° C. Vsaj tako kaže trenutno.

Četrtek , 24. avgust 2017
Sončno bo in vsak dan bolj vroče. Danes bodo temperature do 31, jutri še kakšno stopinjo več. S ponedeljkom se bo povečala možnost za nevihte, vročina bo počasi popustila. Konec tedna se bo povečala verjetnost za padavine.

Torek, 22. avgust 2017
Vse do petka bo večinoma jasno, Danes bodo temperature do 27, od četrtka naprej pa bodo temperature spet prek 30° C. S ponedeljkom se bo povečala možnost ta nevihte, temperature prek 30 pa bodo najmanj do konca meseca.

Ponedeljek, 21. avgust 2017
Danes  bo večinoma sončno. Tako bo ves teden bo vse do petka jasno, Danes bodo temperature do 25° C,, jutri kakšno stopinjo več do 27,od srede naprej pa se bodo počasi zviševale proti 30° C. Od petka do torka bodo temperature spet prek 30° C.

nedelja, 20. avgust 2017
Zjasnilo se bo. Popoldne ni izključena kakšna ploha. Najvišje temperature bodo pod 25° C. Jutri bo večinoma sončno. Tako bo ves teden bo vse do petka jasno, Do vključno torka bodo temperature do 25° C, od srede naprej pa se bodo počasi zviševale proti 30° C. Od petka do nedelje temperature lahko presežejo 30° C.

sobota, 19. avgust 2017
Danes prek dneva bo še sončno, sredi dneva in popoldne se bo pričelo oblačiti. Zapihal bo veter severnih smeri. Občasno bodo plohe. Najvišje temperature bodo okrog 30° C. Pozno popoldne ali zvečer se bodo pričele pojavljati nevihte. Največ jih je lahko sredi noči. Padavine na našem območju ne bodo še zmanjšale hude suše. V nedeljo zjutraj bodo padavine ponehale in zjasnilo se bo. Popoldne ni izključena kakšna ploha. Najvišje temperature bodo največ do 25° C. Prihodnji teden bo vse do petka jasno, Do vključno torka bodo temperature do 25° C, od srede naprej pa se bodo počasi zviševale proti 30° C. Od petka do nedelje temperature lahko presežejo 30° C.

petek, 18. avgust 2017
Danes bo sončno¸in vroče, temperature pa lahko dosežejo 34° C.  Jutri bo še sončno, popoldne in zvečer ter ponoči pa lahko nastanejo posamezne nevihte.  Zapihal bo veter severnih smeri. Najvišje temperature bodo do 30° C. V nedeljo se bo zjasnilo, popoldne ni izključena kakšna ploha. Najvišje temperature bodo do 25° C. Prihodnji teden bo vse do petka sončno, temperature pa bodo med 25 in 30° C.

četrtek, 17. avgust 2017
Nekaj dni ni bilo napovedi, ker se praktično ni nič spreminjalo. Danes in jutri bo sončno, temperature bodo danes okrog 31° C, jutri pa lahko dosežejo 34° C.  V soboto bo še sončno, popoldne in zvečer pa lahko nastanejo posamezne nevihte.  Zapihal bo veter severnih smeri. Najvišje temperature bodo do 30° C. V nedeljo se bo zjasnilo, popoldne ni izključena kakšna ploha. Najvišje temperature bodo do 25° C. Prihodnji teden bo vse do petka sončno, temperature pa bodo med 25 in 30° C.

nedelja, 13. avgust 2017
Danes in jutri bo večinoma sončno, občasno zmerno oblačno. Danes bodo najvišje temperature okrog 27° C, jutri pa za kakšno stopinjo topleje. V nadaljevanju tedna bo sončno (v ponedeljek še občasno zmerno oblačno), sredi tedna in do petka bodo temperature spet nad 30°, ko bomo na obrobju 6. vročinskega vala. Sredi tedna se bo povečala možnost za nevihte. V soboto pa nas bo predvidoma dosegla hladna fronta in lahko pričakujemo prehodno poslabšanje tudi v Sevnem. V soboto ne bo več tako vroče.

sobota, 12. avgust 2017
Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Padavin ne bo veliko. Do večera bodo prenehale in zjasnilo se bo. Najvišje temperature bodo pod 25° C. Jutri bo večinoma sončno, občasno zmerno oblačno. Zjutraj bo sveže okrog 12° C, prek dneva pa bodo najvišje temperature okrog 27° C. Dopoldne še lahko piha veter severnih smeri. V nadaljevanju tedna bo sončno (v ponedeljek še občasno zmerno oblačno), sredi tedna in do petka bodo temperature spet nad 30°, ko bomo na obrobju 6. vročinskega vala. V soboto pa nas bo predvidoma dosegla hladna fronta in lahko pričakujemo prehodno poslabšanje tudi v Sevnem. V soboto ne bo več tako vroče.

petek, 11. avgust 2017
Ponoči nas je prešla hladna fronta. Danes bo zmerno oblačno, lahko so občasne padavine. Najvišje temperature bodo med 26 in 29°C, odvisno ali bodo padavine ali sonce. Ponoči se bo spet pooblačilo. Jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, predvsem popoldne. Do večera ali zvečer se bo zjasnilo. Najvišje temperature bodo do 25° C. V nedeljo bo večinoma sončno. Zjutraj bo sveže okrog 12° C, prek dneva pa bodo najvišje temperature okrog 27° C. Dopoldne še lahko piha veter severnih smeri. V nadaljevanju tedna bo sončno, sredi tedna bodo temperature spet nad 30° C, ko bomo na obrobju 6. vročinskega vala. V petek pa pričakujemo poslabšanje tudi v Sevnem in ohladitve. Morda bo celo nekaj več dežja.

četrtek, 10. avgust 2017
Ker je Slovenija na obrobju 5. vročinskega vala, je vremensko dogajanje zelo nepredvidljivo. Danes bo zmerno oblačno, pihal bo veter južnih smeri. Padavin bo malo, proti večeru ni izključena kakšna nevihta. Najvišje temperature bodo do 33° C. Jutri bo spremenljivo oblačno, že ponoči in zjutraj se bodo pojavljale padavine.Popolden se bo prehodno delno zjasnilo. Najvišje temperature bodo do 28° C. V soboto zjutraj bo oblačno s pogostimi padavinami, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri. Najvišje temperature bodo okrog 25° C. V nedeljo bo sončno s temperaturami okrog 27° C. Lahko piha veter severnih smeri. V nadaljevanju tedna bo sončno, sredi tedna bodo temperature spet nad 30° C, ko bomo na obrobju 6. vročinskega vala. V petek pa pričakujemo poslabšanje tudi v Sevnem in ohladitve. Morda bo celo nekaj več dežja.

sreda, 9. avgust 2017
Danes bo sončno do zmerno oblačno s temperaturami do 35° C. Popoldne ni izključena kakšna ploha. Jutri bo sončno do zmerno oblačno in vroče. Temperature bodo presegle 35° C. Občasno bodo padavine, še posebej popoldne ali zvečer je verjetnost za plohe in nevihte. V petek bo večinoma oblačno, pojavljal se bodo občasne padavine, predvsem nevihte. Prek dneva se bo ohladilo, najvišje temperature bodo okrog ali malo nad 25° C. V soboto dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, prek dneva pa se bo zjasnilo. Najvišje temperature bodo okrog 22 ali 23° C. V nedeljo bo več ali manj sončno s temperaturami okrog 27° C. V nadaljevanju tedna bo sončno, od sredine tedna bodo temperature spet nad 30° C.

torek, 8. avgust 2017
Zjutraj je še lahko zmerno oblačno, prek dneva pa bo sončno s temperaturami do 30° C. V sredo in četrtek bo sončno, popoldne niso izključene plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo v sredo do 35° C v četrtek pa bodo presegle 35° C. V petek nas bo dosegla nova hladna fronta s padavinami, lahko tudi nevihtami. Najvišje temperature bodo do 29° C.  Tudi v soboto ni sprva izključena kakšna ploha, prek dneva se bo zjasnilo, temperature pa bodo okrog 25° C. Nedelja bo sončna s temperaturami do 27° C. Od ponedeljka bo sončno in postopoma bodo temperature sredi tedna spet presegle 30° C.

ponedeljek, 7. avgust 2017
Danes bo zmerno oblačno s temperaturami do okrog 25° C. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutri bo več sonca s temperaturami do 29° C. Tudi v sredo bo sončno, popoldne niso izključene plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo okrog 33° C. Četrtek bo zelo topel, temperature bodo do 35° C. Popoldne je lahko ozračje precej nevihtno. V petek nas bo dosegla nova hladna fronta s plohami in nevihtami. Najvišje temperature bodo okrog 27° C.  Tudi v soboto ni izključena kakšna ploha, temperature pa bodo okrog 25° C. Nedelja bo sončna s temperaturami okrog 27° C. Od ponedeljka bo sončno in postopoma bodo temperature sredi tedna spet presegle 30° C.

nedelja, 6. avgust 2017
Opozorilo: Danes zvečer lahko Sevno dosežejo tudi močnejše nevihte z močnim vetrom, nalivi in tudi točo. Bodite pripravljeni!

Danes bo delno jasno do zmerno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje temperature bodo do 33° C. Popoldne ali zvečer oziroma v noči na ponedeljek nas bodo dosegle nevihte ali plohe, lahko tudi močnejše. Do jutra bodo padavine ponehale, tako jutri kot v torek bo večinoma sončno. Temperature bodo jutri okrog ali malo nad 25° C, v torek pa okrog 30° C. Sreda bo sončna s temperaturami do 33° C. Popoldne so možne nevihte. Večja verjetnost zanje bo v četrtek, temperature pa lahko dosežejo okrog 34° C.  V petek bo deloma sončno, popoldne lahko nastanejo nevihte. Temperature bodo do 27° C. V soboto bo večinoma sončno, popoldne ni izključena še kakšna ploha ali nevihta. Temperature bodo do 25° C. Nedelja bo sončna s temperaturami okrog 27° C. Tudi začetek naslednjega tedna bo sončen s temperaturami do 28° C.

To je bil tudi zadnji letošnji vročinski val, kar pa seveda še ne pomeni, da ne bo vročih dni.

sobota, 5. avgust 2017
Danes bo v Sevnem vroče, temperature bodo okrog 36° C. Pozno popoldne ali zvečer ni izključena kakšna osamljena vročinska nevihta, čeprav je verjetnost precej majhna. Jutri bo še vroče s temperaturami okrog 32° C. Popoldne ali zvečer oziroma v noči na ponedeljek nas bodo dosegle nevihte ali plohe, lahko tudi močnejše. Vročina bo popustila. V ponedeljek do jutra bodo padavine ponehale, tako v ponedeljek kot torek bo večinoma sončno. Temperature v ponedeljek bodo malo nad 25° C, v torek pa se lahko spet približajo 30° C. Sreda bo sončna s temperaturami prek 30° C. Popoldne ni izključena kakšna nevihta. Večja verjetnost zanje je v četrtek, ko bodo temperature okrog ali malo nad 30° C. V petek bo deloma sončno, popoldne lahko nastanejo nevihte. Temperature bodo okrog 25° C, v soboto pa malo nad 25° C. Nedelja bo sončna s temperaturami okrog 27 ali 28° C. Tudi v začetku naslednjega tedna bo še večinoma sončno.

Prve resnejše padavine lahko pričakujemo šele okrog 20. avgusta, do konca meseca pa ne bo novega vročinskega vala. Vsaj tako kaže za zdaj.

petek, 4. avgust 2017
Danes bo v Sevnem zelo vroče, temperature bodo okrog ali celo prek 40° C. Jutri bo še vroče s temperaturami okrog 35° C. Popoldne ali zvečer nas lahko dosežejo posamezne nevihte ali plohe. V nedeljo bo dopoldne še sončno, potem pa se bodo začele pojavljate posamzne nevihte ali plohe, lahko tudi močnejše. Popoldne bo začela vročina popuščati. Najvišje temperature bodo do 33° C.

V ponedeljek bo delno sončno, popoldne ni izključena kakšna nevihta. Najvišje temperature bodo malo nad 25° C. V torek bo spet toleje in temperature spet lahko presežejo 30° C. V sredo bo spet nekaj več padavin, predvsem v obliki ploh ali neviht s temperaturami okrog ali malo nad 30°C. V četrtek naj bi se vreme stabiliziralo, temperature ne bodo presegle 25° C. V petek, soboto in nedeljo naj bi bilo sončno s temperaturami med 26 in 28° C.

Prve resnejše padavine lahko pričakujemo šele okrog 20. avgusta, do konca meseca pa ne bo novega vročinskega vala. Vsaj tako kaže za zdaj.

četrtek, 3. avgust 2017
Danes in jutri bo sončno in vroče, danes s temperaturami okrog ali celo prek 38° C, jutri pa prek 39° C. V soboto bo še vroče s temperaturami  do 37° C. Kakšno popoldne ni izključena kakšna vročinska nevihta, čeprav je verjetnost zelo majhna. V nedeljo bo sprva sončno, popoldne ali proti večeru pa bodo posamezne plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo okrog 36° C. V ponedeljek bodo pogoste padavine, predvsem plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo do 30° C. V torek in sredo bodo posamezne plohe ali nevihte, temperature bodo spet presegle 30° C. Tudi četrtek naj bi bil še nestabilen, potem pa naj bi se vreme umirilo z dnevnimi temperaturami pod 30° C.

sreda, 2. avgust 2017
Danes in jutri bo sončno in vroče s temperaturami okrog ali celo prek 38° C. Podobno vreme bo najmanj do nedelje. Kakšno popoldne  ni izključena kakšna vročinska nevihta, čeprav je verjetnost zelo majhna. S ponedeljkom bo začela vročina počasi popuščati in povečala se bo možnost za plohe in nevihte. V četrtek naj bi bile temperature že okrog ali celo pod 30° C.

Pred nami je dolg in zelo močan vročinski val, zato se čim več zadržujte v senci, pijte dovolj tekočine. Poskrbite tudi za živali. Ne kurite v naravnem okolju, saj bo vsak dan bolj suho.

torek, 1. avgust 2017
Danes sončno in vroče s temperaturami okrog 37° C, jutri pa še nekoliko topleje. Tudi vnaprej do konca tedna bo sončno in zelo vroče. Temperature se bodo stopnjevale in v drugi polovici tedna lahko dosežejo blizu 40° C. Vročinski val bo popustil šele sredi prihodnjega tedna.

Pred nami je dolg in zelo močan vročinski val, zato se čim več zadržujte v senci, pijte dovolj tekočine. Poskrbite tudi za živali. Ne kurite v naravnem okolju, saj bo vsak dan bolj suho.

Dodaj odgovor