19. 4. 2024

Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti

Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, te apokaliptičnosti, pravi Aleksander Čeferin!

Zelo strasten je bil v odgovoru na to, če je bolj na strani slovenske zdravstvene stroke kot politike. “Poglejte, trdno sem prepričan, da bi bilo treba poslušati predvsem zdravstveno stroko, hkrati pa bi morali v prvi vrsti poskrbeti za medicinske delavce,” je bil odločen Čeferin.

Poudaril je tudi, da bi morali nastopi voditelja države, ministrov in vsakega govorca biti drugačni. “Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti ‘veselite se še danes, jutri bo hujše’. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo,” je bil strasten Čeferin. Poudaril je, da bo epidemije in tega stanja konec ter da je sicer prav, da čutimo nek strah in sledimo ukrepom. “Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji,” je razmišljal Čeferin. “Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč,” je še dodal na koncu.

Celoten pogovor: https://www.24ur.com/novice/slovenija/ne-morem-vec-gledati-te-vsakodnevne-crnoglednosti-v-javnih-nastopih-vodilnih-te-apokalipticnosti.html

Dodaj odgovor