Slišali ste za kriptovaluto Bitcoin. Zdaj se snuje nova kriptovaluta Pi. Zakaj nova kriptovaluta? Teh je že ogromno, zakaj spet nova.

Posebnost te kriptovalute je v tem, da jo lahko rudarite na svojem mobilnem telefonu brez neizmerne porabe energije.

Vse kar vas zanima o kriptovaluti, lahko preberete na naslovu https://minepi.com/. Podrobnejša predstavitev pa je tu: https://minepi.com/white-paper

Tudi pogosta vprašanja in odgovori so pripravljeni na naslovu https://minepi.com/faq

Priporočam vam, da si prenesete aplikacijo za Android ali iOS.

V sistem se vključite brezplačno zgolj na povabilo zanesljivega člana. Jaz sem že med njimi, zato vpišite oziroma uporabite kodo povabila: Bregi95

Kako začeti? (navodilo za Android, za iOS je enako)

  1. Prenesite si aplikacijo z Googlove spletne trgovine na naslovu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blockchainvault
  2. Namestite jo na svoj telefon. Ko se aplikacija zažene, imate na voljo nekaj navodil.
  3. Sledi postopek registracije, kjer uporabite svojo številko mobilnega telefona, vpišete resnične svoje podatke (ime in priimek) ter si izberete uporabniško ime.
  4. Za potrditev registracije zahteva kodo povabila obstoječega uporabnika.
  5. Vpišite kodo Bregi95 in potrdite.
  6. In že pričnete rudariti pije.
  7. Raziščite še malce program. Med drugim imate na voljo tudi možnost povabila novih sodelujočih, pri čemer je koda povabila vaše uporabniško ime.

OBVEZNA VERIFIKACIJA RAČUNA

V PI Network se lahko registrirate s svojo telefonsko številko ali Facebook računom. Po uspešni registraciji in zagonu rudarjenja (MINE) svoj račun čim prej verificirajte po naslednjem postopku:

Kliknite v levem zgornjem kotu na

da se vam odpre meni:

Nato izberite Profil in v sklopu Account Verification kliknite na gumb Verify pri opciji kot ste se registrirali. Če ste se registrirali s telefonsko številko, je na izbiro prva opcija. Če ste se registrirali prek Facebook računa, pa izberete to opcijo.

Če izberete verifikacijo prek telefona, se vam prikaže naslednje okno, kjer kot državo izberete United Kingdom.

Ko kliknete na start se bo poslala zahteva za verifikacijsko kodo, ki jo boste prejeli prek SMS. Sledite navodilom in zaključite verifikacijo računa.

Če računa ne boste verificirali, vam bodo kasneje lahko zbrisali račun.

***************************************

Kar koli bi vas zanimalo o samem začetku oziroma če naletite na težave, mi pišite na rudi@bregar.si, vsi, ki imate mojo telefonsko številko pa me lahko tudi pokličete.