18. 4. 2024

Lastniki kapitala si niso izmislili virusa, zdaj ga bodo izkoristili

Ponavljam že večkrat izrečeno. Covid-19 je zelo nevarna bolezen.

Tako kot so ob zadnji gospodarski krizi kapitalisti izkoristili tedanji finančni zlom, bodo zdaj izkoristili Covid-19. In to že počnejo z vso naglico. To, da države zdaj vlagajo enormne vsote denarja bodo plačevale še naslednje generacije, če se to končno ne bo prelomilo. Če bo narod po svetu dovolil, da peščica lastnikov kapitala po tej pandemiji še dodatno obogati. Da se razumemo. Niso si oni izmislili virusa, izkoristili pa ga bodo v nadaljevanju.

Že ob ptičji gripi so želeli zagnati vik in krik, pa jim takrat ni uspelo. Izdelalo se je en kup neuporabnih zdravil, pandemije pa ni bilo. Čeprav nas je že tedaj narava obvestila, naj se ne igramo z njo! Se je kaj spremenilo?

Že tedaj so strokovnjaki opozarjali na higieno, distanco, maske, rokavice… In kaj se je spremenilo? Še zdaj smo se smejali, ko so nekateri hodili naokrog z maskami. Pa danes?

Dejstvo je, da se nam narava maščuje, tokrat na najbolj ranljivih skupinah ljudi. Bomo to dopustili? Vse je odvisno od ljudi. Dejstvo je, da bomo morali v prihodnje živeti s tem, kajti narava se bo branila tako ali drugače. Še vedno imamo izbiro in odločiti se bo treba.

Odločitev je jasna. Kako bomo spremenili miselnost v svojih glavah, se verjetno že nakazuje. Tudi baba Vanga jn napovedala med leti 2025 in 2028 drugačno družbo. Bo to družba, ki bo bolj poskrbela za naravo? Ne rabimo babe Vange, da bi to družba spoznala. Časa je vedno manj.

Dodaj odgovor