Vremenske napovedi za Sevno za november 2017

Spremljajte dnevne vremenske napovedi za Sevno z okolico. Vremenske napovedi so zelo lokalne. Podatki o temperaturah, o vetru in nekaterih drugih parametrih se lahko razlikujejo od kotlin. Skratka, napovedi za Primskovo. Če pa komu pomagajo tudi v širšem prostoru med Litijo in Trebnjim, pa sem toliko bolj vesel.

Na naslovu www.primskovo.eu/vreme lahko spremljate vremenske podatke za Sevno v realnem času!

Na koncu vremenskih napovedi za tekoči mesec imate tudi arhiv napovedi za nazaj.

Na voljo so tudi podatki o snežni odeji v zadnjih letih.

Poleg dnevnih napovedi lahko spremljate tudi nekatere dolgoročnejše napovedi in zanimivosti iz področja meteorologije.

NOVEMBER 2017

Ponedeljek, 20. november 2017

Danes bo veliko sonca, bo pa zjutraj in dopoldne po okoliških kotlinah vztrajala megla. Zjutraj bo okrog – 1 °C, prek dneva pa se ob morebitnem soncu lahko segreje vse do 8 ali celo nekaj več °C.

Hladno jutro bo še jutri zjutraj, v sredo pa bo že topleje. Od torka bo občasno pihal veter zahodnih smeri. Tudi dnevne temperature se bodo ob zmerno oblačnem do sončnem vremenu počasi dvigale in najverjetneje že od jutri naprej presegale tudi 10 °C, v drugi polovici tedna se bodo približale 15 °C. Takšno vreme se bo nadaljevalo najmanj do konca tedna, ko lahko pričakujemo nekaj malega padavin in nekoliko hladnejši zrak. Novega snega pa še ni na obzorju.

Nedelja, 19. november 2017
Danes bo več megle kot sonca. Zjutraj bo malo pod 0 °C, prek dneva pa v primeru megle  okrog 5 °C. Jutri bo več sonca, bo pa zjutraj in dopoldne vztrajala megla. Zjutraj bo okrog – 1 ali – 2 °C, prek dneva pa se ob morebitnem soncu lahko segreje vse do 8 °C.

Hladno jutro bo še torek, v sredo pa bo že topleje. Tudi dnevne temperature se bodo ob zmerno oblačnem do sončnem vremenu počasi dvigovale in bodo od srede naprej lahko presegale tudi 10 °C. Takšno vreme se bo nadaljevalo najmanj do konca tedna, ko lahko pričakujemo nekaj malega padavin in nekoliko hladnejši zrak. Novega snega pa še ni na obzorju.

Sobota, 18. november 2017
Danes bo večinoma oblačno, prek dneva se bodo oblaki zredčili. Najvišje temperature bodo okrog 6 °C. Jutri bo več oblakov kot sonca. Zjutraj bo lahko nekaj megle. Zjutraj bo okrog ali malo pod 0 °C, prek dneva pa okrog 7 °C.

V nadaljevanju bo suho vreme. Najbolj hladno bo v ponedeljek zjutraj, ko bodo temperature globoko pod 0 °C, prek dneva pa bo sonce ogrelo ozračje do okrog 7 ali 8 °C. Hladno jutro bo tudi v torek in sredo, potem pa bo mraz nekoliko popustil. Tudi dnevne temperature se bodo ob zmerno oblačnem do sončnem vremenu počasi dvigovale in bodo od srede naprej lahko presegale tudi 10 °C. Takšno vreme se bo nadaljevalo najmanj do prihodnjega ponedeljka, ko bodo temperature že krepko prek 10 °C.

Petek, 17. november 2017
Danes bo oblačno. Popoldne se bodo pričele rahle padavine, ki se bodo občasno pjavljale do jutri zjutraj oziroma dopoldneva. Najvišje temperature bodo okrog ali malo nad 5 °C. Tudi jutri bo večinoma oblačno, prek dneva se bodo oblaki zredčili. Temperature bodo podobne današnjim.
Z nedeljo pa prihaja nova ohladitev. Bo več oblakov kot sonca. Zjutraj bo lahko nekaj megle. Zjutraj bo okrog ali malo nad 0 °C, prek dneva pa okrog 5 °C. V nadaljevanju bo suho vreme. Najbolj hladno bo v ponedeljek zjutraj, ko bodo tremperature globoko pod 0 °C, prek dneva pa bo sonce ogrelo ozračje do okrog 7 ali 8 °C. Hladno jutro bo tudi v torek in sredo, potem pa bo mraz nekoliko popustil. Tudi dnevne temperature se bodo ob zmerno oblačnem do sončnem vremenu počasi dvigovale in bodo od srede naprej lahko presegale tudi 10 °C. Takšno vreme se bo nadaljevalo najmanj do prihodnje nedelje, ko bodo temperature že krepko prek 10 °C.

Četrtek, 16. november 2017
Danes bo oblačno, zjutraj bo pod 2 °C, prek dneva pa okrog 5 °C. Ni izključena kakšna kaplja dežja oziroma rosenje, morda celo kakšna snežinka. Tudi jutri bo oblačno, ni izključena kakšna kaplja dežja. Temperature bodo za kakšno stopinjo višje od današnjih..
V soboto bo zmerno oblačno, manjše padavine niso povsem izključene. Temperature bodo še za kakšno stopinjo višje. Z nedeljo pa prihaja nova ohladitev in jutranje temperature bodo vsaj do torka pod 0 °C, dnevne pa zaradi sončnih žarkov prek 5 °C. Nato bo zmerno oblačno, jutranje temperature bodo še vedno pod 5 °C, dnevne pa lahko počasi presežejo tudi 10 °C. Za konec tedna kaže na nekoliko več oblakov, vendar brez padavin.

Sreda, 15. november 2017
Danes bo večinoma oblačno, zjutraj bo okrog 1 °C, prek dneva pa okrog 4 °C. Ni izključena kakšna kaplja dežja ali snežinka. Tudi jutri bo oblačno, ni izključena kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo okrog 3 °C, prek dneva okrog 5 °C.
Tudi v petek bo oblačno, manjše padavine niso povsem izključene. Temprature bodo za kakšno stopinjo višje. Tudi sobota bo oblačna, občasno bo dež, z jutranjimi temperaturami okrog ali malo nad 4 °C, prek dneva pa okrog 7 °C. Z nedeljo pa prihaja nova ohladitev, jutranje temperature bodo pod 0 °C, dnevne pa zaradi sončnih žarkov prek 5 °C. Tako bo vse do konca prihodnjega tedna.

Torek, 14. november 2017
Danes bo oblačno, zjutraj bo okrog 2 °C, prek dneva pa malo nad 5 °C. Tudi jutri bo precej oblačno, zjutraj bo okrog ali malo pod 0 °C, prek dneva pa podobno kot danes. Oba dneva lahko piha veter vzhodnih smeri.
Od srede do nedelje bo večinoma oblačno z jutranjimi temperaturami nad 0 °C, prek dneva pa okrog 5 ali malo nad 5 °C. Konec tedna se bo povečala možnost za padavine. Še naprej bo hladno.

Ponedeljek, 13. november 2017
Danes bo oblačno. Še bodo padavine, vičinoma sneg, ki bodo popoldne oslabele in zvečer ponehale. Najvišje temperature bodo okrog 3 °C. Jutri bo oblačno, zjutraj bo okrog 2 ali 3 °C, prek dneva pa okrog 5 °C.
Od srede do nedlje bo večinoma oblačno z jutranjimi temperaturami nad 0 °C, prek dneva pa okrog 5 ali malo nad 5 °C. V začetku naslednjega tedna pa je spet večja možnost za padavine in v nadaljevanju se bo spet ohladilo.

Nedelja, 12. november 2017
Danes bo sprva zmerno oblačno, prek dneva pa bodo oblaki vse gostejši. Poti večeru in zvečer se bodo pričele padavine in se ponoči okrepile. Najvišje temperature bodo še prek 10 °C. Ohladilo se bo. Jutri bodo padavine. Jutranje temperature bodo malo nad 0 °C, dnevne pa le za kakšno stopinjo več. V Sevnem bo občasno deževalo, večinoma pa snežilo.
V torek bodo padavine ponehale. Vse do konca tedna bo večinoma oblačno in verjetno brez padavin. Jutranje temperature bodo do 5, dnevne pa malo nad 5 °C.

Sobota, 11. november 2017
Danes na dan 31. popotovanja po Levstikovi poti bo zmerno oblačno do jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod megleno. Občasno po zapihal zahodni veter. Zjutraj bo do 7 °C, najvišje dnevne pa se bodo povzpele nad 10 °C.

V nedeljo bo še več oblakov in hladneje. Proti večeru se bodo začele pojavljati padavine. V noči na ponedeljek bo hladno s padavinami, tudi v Sevnem lahko pričakujemo nekaj snega. Od ponedeljka naprej se bo še ohladilo, bo pa zmerno oblačno.

Petek, 10. november 2017
Danes bo večinoma oblačno. Skozi oblake lahko občasno pokuka sonce. Jutranje temperature bodo okrog 6 °C, najvišje dnevne pa okrog 10 °C.
Jutri na dan 31. popotovanja po Levstikovi poti bo zmerno oblačno do jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod megleno. Zaradi megle bodo sončni žarki šele sredi dneva, če pa bo megle malo, pa bo prav prijeten dan. Občasno po zapihal zahodni veter. Zjutraj bo do 5 °C, najvišje dnevne pa okrog ali malo nad 10 °C.
V nedeljo bo še več oblakov in hladneje. Proti večeru se bodo začele pojavljati padavine. V noči na ponedeljek bo hladno s padavinami, tudi v Sevnem lahko pričakujemo nekaj snega. Od ponedeljka naprej se bo še ohladilo, bo pa zmerno oblačno.

Četrtek, 9. november 2017
Danes bo oblačno, kakšna kaplja lahko pade le izjemoma. Temperature bodo zjutraj okrog 6 °C, prek dneva pa okrog 10 °C. Jutri bo zmerno oblačno do pretežno, vmes lahko posije tudi sonce. Dnevne temperature se bodo povzpele do okrog 10 °C.
Na dan 31. popotovanja po Levstikovi poti v soboto pa bo precej sonca, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo nekaj megle, tudi oblakov bo zjutraj več, bo pa prek dneva zapihal veter zahodnih smeri. Zjutraj bo malo nad 0 °C, najvišje dnevne pa bodo presegle 10 °C in se po nekaterih napovedih lahko povzpnejo celo do 15 °C.
V nedeljo bo že več oblakov in hladneje. Proti večeru se bodo začele pojavljati padavine V ponedeljek bo hladno s padavinami, tudi v Sevnem lahko pričakujemo nekaj snega. Od ponedeljka naprej se bo še ohladilo, bo pa zmerno oblačno in kar dalj časa bodo temperature pod dolgoletnim poprečjem.

Sreda, 8. november 2017
Danes in jutri bo večinoma oblačno, občasno bo še rahlo deževalo, predvsem dopoldne. Temperature bodo zjutraj okrog 6 °C, prek dneva pa okrog 8 ali 9 °C. V petek bo zmerno oblačno. Dnevne temperature se bodo povzpele do okrog 10 °C.
Na dan 31. popotovanja po Levstikovi poti v soboto pa bo precej sonca, občasno tudi zmerno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo nekaj megle, bo pa prek dneva zapihal veter zahodnih smeri. Zjutraj bo malo nad 0 °C, najvišje dnevne pa bodo presegle 10 °C in se po nekaterih napovedih lahko povzpnejo celo do 15 °C. Tudi v nedeljo bo že več oblakov in hladneje. V ponedeljek bo hladno in niso izključene manjše padavine, tudi v Sevnem lahko pričakujemo nekaj snega. Od ponedeljka naprej se bo še ohladilo, bo pa zmerno oblačno in kar dalj časa bodo temperature pod dolgoletnim poprečjem.

Torek, 7. november 2017
Danes bo še deževno, najvišje temperature bodo enake zjutraj in prek dneva, okrog 7 °C.
Jutri in četrtek bo večinoma oblačno, jutri je še lahko kakšna dežja. Temperature bodo zjutraj okrog 5 ali 6 °C, prek dneva pa do 10 °C. V petek bo sončno do zmerno oblačno. Dnevne temperature se bodo povzpele prek 10 °C.
Na dan 31. popotovanja po Levstikovi poti v soboto pa bo večinoma zmerno oblačno, vmes bo sijalo tudi sonce. Tudi megle naj ne bi bilo. Zjutraj bo okrog 0 °C v okoliških kotlinah, sicer pa okrog 5 °C, najvišje dnevne pa bodo presegle 10 °C in se po nekaterih napovedih lahko povzpnejo do 15 °C. Tudi v nedeljo bo podobno vreme in hladneje. Od ponedeljka naprej bo hladno in niso povsem izključeno tudi manjše padavine.

Ponedeljek, 6. november 2017
Danes bo deževno, ohladilo se bo in pihal bo veter vzhodnih smeri. Meja sneženja ne bo dosegla Sevna. Najvišje dnevne temperature bodo do 7 °C. Tudi jutri bo še deževno, najvišje temperature bodo enake zjutraj in prek dneva, okrog 7 °C.
V sredo in četrtek bo večinoma oblačno, v sredo bo še nekaj dežja. Temperature bodo zjutraj in prek dneva podobne. Do petka prek dneva ni izključena kakšna kaplja dežja. V petek bo že manj oblakov in posijalo bo tudi sonce.
Na dan 31. popotovanja po Levstikovi poti v soboto pa bo večinoma sončno z zmerno oblačnostjo, zjutraj bo okrog 0 °C v okoliških kotlinah, sicer pa do 5 °C, najvišje dnevne pa bodo presegle 12 °C. V nedeljo bo že več oblakov in hladneje. V ponedeljek se bo poslabšalo in ni povsem izključeno tudi sneženje.

Nedelja, 5. november 2017
Danes bo zmerno oblačno, občasno tudi sončno, pihal bo močan veter zahodnih smeri. Že proti večeru ni izključena kakšna kaplja dežja. Najvišje temperature bodo okrog 17 °C. Ponoči bo pričelo deževati. Jutri bo deževno, ohladilo se bo in pihal bo veter vzhodnih smeri. Meja sneženja ne bo dosegla Sevna.
Vse do srede se dnevne in jutranje temperature ne bodo bistveno razlikovale in bodo okrog 7 ali 8 °C. V torek bodo padavine oslabele, nekaj dežja bo še v sredo. V nadaljevanju pa bo verjetnost za padavine sicer majhna, vendar do petka ni izključena kakšna kaplja dežja. Jutranje temperature bodo okrog 5 °C, najvišje dnevne pa okrog 10 °C. Od vključno sobote dalje bo suho.

Sobota, 4. november 2017
Danes bo zmerno oblačno, občasno tudi sončno. Pihati bo začel veter zahodnih smeri. Temperature bodo okrog ali malo nad 15 °C. Podobno bo tudi jutri, pihal bo močan veter zahodnih smeri. Najvišje temperature bodo okrog 17 °C.
V noči na ponedeljek bo pričelo deževati. Ponedeljek bo deževen, ohladilo se bo in pihal bo veter vzhodnih smeri. Meja sneženja ne bo dosegla Sevna. Najvišje temperature bodo okrog 7 °C. V torek bodo padavine oslabele, nekaj dežja bo še v sredo. V nadaljevanju pa se bo verjetnost za padavine zelo zmanjšala Do ponedeljka bo več ali manj zmerno do pretežno oblačno in brez padavin jutranjimi temperaturami okrog 5 °C in najvišjimi dnevnimi okrog 10 °C.

Petek, 3. november 2017
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj sonca bo popoldne. Popoldne lahko zapiha veter vzhodnih smeri. Najvišje temperature bodo do 15 °C. Tudi jutri bo oblačno, čez dan bo pihal veter zahodnih smeri. Temperature bodo podobne današnjim.
V nedeljo bo večinoma oblačno, vendar povečini še suho. Pihal bo veter zahodnih smeri. Najvišje temperature bodo presegle 15 °C. V noči na ponedeljek bo pričelo deževati. Ponedeljek bo deževen, ohladilo se bo in pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje temperature bodo okrog 10 °C. V torek bodo padavine oslabele, nekaj dežja je lahko še v sredo. V nadaljevanju pa se bo verjetnost za padavine zelo zmanjšala Do nedelje bo več ali manj zmerno do pretežno oblačno in brez padavin s temperaturami okrog ali malo nad 10 °C.

Četrtek, 2. november 2017
Danes bo večinoma jasno, občasno tudi zmerno oblačno. Občasno bo pihal zahodni veter. Segrelo se bo na okrog 15 °C. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihati bo začel veter zahodnih smeri. prek dneva pa bodo temperature podobne današnjim.
V nedeljo bo večinoma oblačno, vendar povečini še suho. Morda že v nedeljo popoldne ali zvečer, predvsem pa v ponedeljek bodo padavine. V nedeljo bodo temperature okrog 17 °C, v ponedeljek pa se bo ohladilo in temperature bodo okrog 10 °C. V torek bodo padavine oslabele, nekaj dežja je lahko še v sredo. V nadaljevanju pa se bo verjetnost za padavine zelo zmanjšala Do sobote bo več ali manj zmerno do pretežno oblačno in brez padavin s temperaturami malo nad 10 °C. Od nedelje naprej pa kaže na poslabšanje s padavinami, ali bo med padavinami kaj snega, pa je trenutno še težko napovedati.

Sreda, 1. november 2017
Danes bo večinoma jasno, občasno tudi zmerno oblačno.. Zjutraj bo okrog 4 °C (v kotlinah tudi nižje), prek dneva pa okrog 13 ali 14 °C. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihati bo začel veter zahodnih smeri. Zjutraj bo že nad 5 °C, prek dneva pa bodo temperature presegle 15 °C.
V petek bo spet manj oblakov, v soboto pa več. V soboto bo spet začel pihati veter zahodnih smeri. Oba dneva se bodo temperature dvignile nad 15 °C. V nedeljo bo večinoma oblačno, podobno v ponedeljek. Morda že v nedeljo popoldne ali zvečer, predvsem pa v ponedeljek bodo prehodno padavine. V nedeljo bodo temperature še lahko nad 15 °C, v ponedeljek pa malo nad 10 °C. V torek bodo padavine prenehale, temperature pa bodo okrog 10 °C. V nadaljevanju bo vsaj do petka zmerno do pretežno oblačno, večjih padavin ne bo.

 

ARHIVI:

Comments are closed.