20. 4. 2024

Umaknite mi, prosim, te Turke izpred vrat Evrope!

Umaknite mi, prosim, te Turke izpred vrat Evrope! Zgledi vlečejo tudi mnoge Slovence! Žal!

Vnaprej prosim, da mi ne brat levitov o zgodovini Kurdov (da ne bom jaz začel o zgodovini Slovencev), ker sem njihovo zgodovino kot laik kar dobro pregledal. Grem na današnji čas. Turki so z javnim dovoljenjem Donalda Trumpa začeli ofenzivo na severovzhodu Sirije proti Kurdov. Da bi jih izgnali in pobili in na njihovo področje naselili sirske begunce.

Od srede, ko se je agresija (ja, zame je to agresija!) začela je umrlo že več deset civilistov, več kot 150.000 ljudi je že razseljenih. Zakaj? Za koga?

Ne morem verjeti kako hladno in apatično sprejemamo to turško agresijo! V 21. stoletju se neko budalo spomni, gre prek meje ter napada in pobija druge ljudi! In takšno državo bi radi nekateri videli v Evropi! In mnogim, ki berete to moje besedilo, gre nasmeh na usta, Ker ste željni krvi, ker niste ljudje, ker vas je kapitalizem popolnoma ugonobil!

Včeraj Irak in Libija, včeraj tudi Balkan, danes Sirija, jutri ste na vrsti že vi. Si boste še vedno zatiskali oči? Se zavedate, da tudi tam živijo in umirajo ljudje? Matere in očetje! Sinove in hčere! Otroci!!!

Hvala vam za tak svet!

Foto: Sonja Hamad (CNN)

Dodaj odgovor