19. 4. 2024

Zaradi 5G mobilnega omrežja ne boste umrli

Prihajajoče omrežje 5G bo zelo nevarno za zdravje! To trdijo nekateri posamezniki in skupine, ki o fiziki nimajo niti najmanjšega pojma, kaj šele znanja.

Omrežje 4G, ki ga uporabljamo danes deluje na frekvenčnih območjih 800, 1.800 in 2.600 MHz (torej pod 6 GHz). In zakaj bi bilo 5G omrežje bolj škodljivo od 4G, če pa bo vsaj v začetni fazi delovalo na istih frekvenčnih območjih?

V naslednji fazi, če bodo sploh dobili mednarodne pasovne širine, bi lahko operaterji začeli postavljati bazne postaje za frekvenčno območje 24 GHz. In za to področje skeptiki in zavajajoči “vseznalci” trdijo, da bodo bistveno vplivali na naše zdravje! Seveda spet nimajo pojma o fizikalnih zakonih. Na teh frekvencah so valovi že milimetrski in sploh ne bodo uspeli prodreti skozi stene naših stanovanj. Zato je povsem odveč, da bi lahko te frekvence uporabljali v zaprtih prostorih. Kako naj bi potem škodili na zdravje ljudi?

Vse te laži želijo spremeniti v resnico. Nič se ne bo spremenilo od sedanje 4G tehnologije v zvezi s tem. Če bi mobilna omrežja tako zelo vplivala na zdravje ljudi, bi bilo že pol ljudi mrtvih, če ne že pohabljenih, glede na obseg uporabe mobilnih sistemov.

Če vas je tako strah, potem se znebite televizorja v dnevni sobi, hladilnika v kuhinji, še več… izčupajte vse električne kable iz sten, odklopite se od elektro omrežja, zabarikadirajte se globoko v klet in tam uživajte.

Verjemite, da boste tako prej zboleli kot pa zaradi uporabe mobilnih naprav.
Seveda pa je nekaj res. Dandanes mnogi pretiravajo z uporabo mobilnih naprav. Če vas je strah, da boste dobili raka zaradi telefoniranja, potem si omislite Bluetooth ušesne slušalke. Ne verjemite pa tistim, ki trdijo, da nas bo omrežje 5G ugonobilo v primerjavi z omrežjem 4G.

Pa mi verjemite ali ne, to je že vaš problem.

Dodaj odgovor