Rudi BREGAR

Vreme, vrt, sadovnjak, vinograd, potovanja, zanimivosti…

Koncert dalmatinske klape Šufit in zbora Triglavske rož’ce v Bohinjski Bistrici

Zavod Levstikova pot in Kulturno društvo Bohinj organizirata koncert najboljše dalmatinske Klape Šufit iz Splita. Posebni gostje koncerta bodo Triglavske rož’ce iz Bohinjske Bistrice.

Koncert bo v petek, 6. septembra 2019, ob 19:30. uri, v Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici.

Čaka vas najmanj dve uri petja vrhunskih pevcev in naj bo to vam in vašim prijateljem najlepše darilo za konec spominov na letošnje preživljanje časa ob morju.

Najlepše darilo, ki ga lahko podarite sebi, bližnjim in prijateljem je zagotovo nepozaben koncert Klape Šufit! Doživeli boste čudovit glasbeni večer s pridihom romantike.

O KLAPI ŠUFIT

Le kdo jih ne pozna vsaj po njihovi pesmi “Ne diraj moju ljubav”, s katero so dosegli svoj vrhunec! Dokazali so, da ima lahko tudi klapska pesem več kot 30 milijonov ogledov na Youtube, kar je edinstven rekord.

Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.

Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu. Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.

Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 30 milijonov ogledov.

Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017. Tudi letos so zelo uspešni, ter osvajajo srca kjerkoli se pojavijo. Pridite na koncert, ter se prepričajte sami.

ZBOR TRIGLAVSKE ROŽ`CE

Zbor Triglavske Rož`ce iz Bohinja pod vodstvom Urške Zupančič deluje že enajsto leto. Od letos pri vodenju zbora pomaga tudi Mateja Urh.

Petnajst deklet, ki rade prepevajo slovenske popevke, ljudske in tuje pesmi, je letos prvič zapelo tudi partizanske pesmi.

Nastopajo v tujini in doma, udeležujejo se raznih prireditev, koncertov, zasebnih vabil ob rojstnih dnevih in dogodkov v okviru občine.

O sebi pravijo, da so zanimive, ker kljub njihovemu starostnemu razponu treh desetletij to pomeni toliko desetletij različnih možnosti, časa in »nečasa«. Vse po vrsti so dobrovoljne in jim je zato skupno prepevanje in druženje v posebno veselje.

Dodaj odgovor