18. 4. 2024

Zdravilni učinki magnezijevega klorida

Ta članek je napisal duhovnik, pater Jahn Schorr, profesor fizike in biologije. Pripoveduje nam, kaj je sam doživel.

»Ko sem bil star 61 let sem bil skoraj paraliziran. To je trajalo 12 let, predno sem se začel zdraviti z magnezijevim kloridom. Hudo me je zbadalo v križu. Po mnenju zdravnikov je bilo neozdravljivo. Ko sem zjutraj vstal, sem čutil hudo bolečino v hrbtenici. Ta bolečina me je spremljala celi dan.

Vzrok je bil živec (išias), ki mi je povzročal bolečine, posebno, če sem bil pokonci. To me je prisililo, da sem vse delal sede. Trajalo je eno leto. Bolečina je postajala tako huda, da sem moral odpovedati vsa potovanja. Tudi mašo sem moral opravljati sede. Potem sem se vrnil v mesto Floreanapolis in iskal novega specialista, ki bi mi pomagal. Naredili so mi spet nove radiografije in mi povedali, da so moja vretenca trda in v stanju hude dekalcifikacije. Po njihovem mnenju mi ni bilo pomoči. Na koncu je bila muka tudi, ko sem ležal sede ali v drugi poziciji.

Potem sem se začel spraševati: Kaj lahko še naredim? Za tradicionalno medicino sem bil izgubljen, torej mi ostane samo še božja pomoč. Prosil sem in molil za rešitev. Potem se je zgodilo. Čez nekaj dni so me nesli v Porto Alegro na kongres jezuitov. Jezuiti so poznani po znanju in vešči pri zdravljenju različnih bolezni z naravno medicino, kot so zelišča. Tam sem se spoznal s patrom Juarezom. Bil je jezuitski duhovnik. Zagotovil mi je, da je zdravljenje moje bolezni zelo lahko. Rekel mi je, da moram vzeti magnezijev klorid. Pokazal mi je knjigo medicine patra Poiga, španskega jezuita in slavnega biologa, ki je iz izkušnje v svoji družini odkril zdravilno moč magnezijevega klorida.

Njegova mama je imela hudo artrozo v zadnjem stadiju.«

Pater Juarez mi je rekel: »Če jemlješ to sol, ne boš umrl bolan razen, če si pošlješ eno kuglo v glavo. Ali, če imaš nesrečo.«

»Začel sem jemati eno dozo mag.kl. vsako jutro. Tri dni pozneje sem začel jemati eno dozo zjutraj in eno zvečer. Tako sem nadaljeval . Dvajseti dan po tem sem lahko vstal in bil ves čuden nad tem. Mislil sem, da se mi sanja. Nisem več čutil bolečine in lahko sem šel na sprehod v mesto, še poln spominov in tegobe desetih let zaradi svoje bolezni.

Po štiridesetih dneh sem lahko hodil cel dan z malo bolečine v desni nogi.

Po šestdesetih dneh je bila boleča noga pozdravljena in skoraj boljša kot leva.

Po treh mesecih sem začel čutiti, da so moji sklepi bolj gibčni. Nov val življenja sem čutil v vsem telesu.

Po desetih mesecih sem postal gibčen kot kača. Čutil sem se kot prerojen.

Magnezijev klorid odvzame kalcij, ki se odlaga v sklepih in ni na pravem mestu. Še več, normalizira pretok krvi, ker stabilizira krvni pritisk.

Živci postanejo mirni, razmišljaš bolj jasno, spomin in koncentracija se izboljšata, kri postaja bolj tekoča in se čisti.

Hudo špikanje v jetrih je prešlo in prostata, ki bi morala biti operirana že pred leti, me že skoraj ni več opominjala.

Ljudje so me spraševali, kaj se je zgodilo z menoj. Mlajši si. In v resnici sem se tako počutil. Spet sem imel veselje do življenja.

Prav zato se čutim dolžnega, da objavim ta članek kot zahvalo Bogu, da me je uslišal.

To kopijo pošiljam vsem tistim, ki trpijo bolečine in se slabo počutijo.

Priprava magnezijevega klorida :

Zavreš en liter vode in pustiš, da se shladi.

V steklenico ali drugo stekleno posodo daš po lijaku 33 gramov magnezijevega klorida (se kupi v lekarnah) in preliješ s prevreto in hladno vodo. Steklenico dobro pretreseš in zapreš. Na ta način se ohrani do porabe. Ni potrebno, da se da v hladilnik.

Vsakodnevna doza : velikost male kavne skodelice, potem pa odvisno od problema bolezni in starosti.

1. Magnezijev klorid vzpostavi spet mineralno ravnotežje kot pri artrozi, poživi funkcije organov, kot so ledvice, da tako izločajo acido urico – aminske kisline ( ?)

2. Urejuje delovanje živcev-mišičja in prisostvuje tudi pri prenašanju živčnih impulzov.

3. Je velik faktor psihofizične energije in drži v ravnovesju mehanizem delovanja in sproščanja mišic, preprečuje utrujanje mišic in njihove https://www.paperwritings.com krče, ker krepi mišice, kar je priporočljivo za vsakega športnika.

4. Mag. kl. je potreben za pravilno delovanje srca in igra važno vlogo v številnih bioloških procesih.

5. Ker izboljšuje prebavo in daje energijo, je učinkovit proti depresiji, je odlično sredstvo proti stresu.

6. Igra najpomembnejšo vlogo pri uravnavanju telesne temperature.

7. Koristen je pri preprečevanju visokega holesterola.

8. Urejuje delovanje črevesja.

9. Igra važno vlogo pri tvorbi kosti.

10. Tudi pri metabolizmu karbohidratov in proteinov.

11. Je koristen pri problemih vzdraženja živčnega mišičevja kot tetanus, epilepsija itd.

12. Zmanjšuje količino maščob v krvi, deluje proti arteriosklerozi, ker čisti kri, poživlja možgane, daje in ohranjuje mladost do pozne starosti.

13. Po štiridesetem letu dobiva človeški organizem vedno manj magnezija s hrano, kar povzroča starost in bolezni. Zato se mora magnezij jemati v skladu s starostjo.

14. Pozdravi probleme s prostato in hemoroidi.

15. Preprečuje gripo.

16. Podaljša mladost.

17. Preprečuje debelost.

18. Preprečuje raka.

19. Preprečuje arteriosklerozo.

20. Je odlično laksativno sredstvo.

21. Urejuje prebavo.

22. Zmanjšuje probleme bronhitisov.

23. Preprečuje zmrzline.

24. Deluje proti slabemu zadahu. (?)

STAROST:

Od 10 do 50 let : pol merice

Od 51 do 70 let : eno mero zjutraj.

Od 71 in naprej: Eno merico zjutraj in eno zvečer.

Za ljudi, ki živijo v mestu in se hranijo slabo z rafiniranimi jedmi, morajo vzeti malo več magnezija.

Za ljudi na deželi je merica lahko manjša. Oseba, ki jemlje magnezij, gotovo ne bo ušla vsem problemom boleznim, toda vse bo v blažji obliki.

Jemanje magnezija ne povzroči odvisnosti, to ni kemična snov, je naravna snov, brez vsake nevarnosti in se lahko jemlje hkrati z drugimi zdravili.

Kdaj se jemlje :

Hrbtenica : išias ali križ z dekalcifikacijo.

Vzeti eno mero zjutraj, drugo popoldne in tretjo zvečer. Ko je problem enkrat resen, jemati naprej, da se bolezen ne vrne. Jemlje se manjša mera. Ena merica ali dve na dan, odvisno od starosti.

Artroza : Sečna kislina se odlaga v sklepih, predvsem na prstih, ki zatekajo. To se zgodi zaradi tega, ker ledvicam primanjkuje magnezija. Potrebno je paziti, ker so ledvice zaradi tega lahko okvarjene. Vzeti eno merico dopoldne in če v 20 dneh ni izboljšanja, se nadaljuje z eno dozo zjutraj in drugo dozo zvečer. Po ozdravljenju se nadaljuje z preventivno mero po starosti.

Prostata : Po ustnem izročilu starejši moški ni mogel več iti na vodo in so mu svetovali pred operacijo jemati tri merice magnezija in stanje se je zboljšalo. Po enem tednu je bil ozdravljen. Brez kirurgije. So slučaji, ko prostata postane spet normalna. Jemati eno merico zjutraj, dve popoldne in dve zvečer. Ko se stanje izboljša, nadaljevati z minimalno dozo, ki je predpisana po starosti.

Problemi starosti : Neprožnost kosti, okorelost, tresenje, trde arterije z holesterolom v notranjih stenah, pomanjkanje možganskega delovanja.

Vzame se eno mero zjutraj, drugo popoldne in tretjo zvečer. Po izboljšanju jemati najmanjšo mero po starosti za preventivo.

Rak: Vsak lahko zboli za njim. Je posledica celic, ki so okvarjene zaradi prisotnosti škodljivih snovi. Te celice se ne družijo z zdravimi celicami in niso škodljive, dokler njih število ne naraste. To pa lahko prepreči magnezijev klorid s pomočjo zdravih celic. Pri počasnem širjenju raka ne nastopijo bolečine dokler ne nastopijo tvori. V tem primeru nastopijo razni virusi, ki napadejo zdrave celice in povzročijo širjenje bolezni. V primeru, da je bolezen že razširjena, magnezijev klorid lahko širjenje nekoliko zavre, a je ne pozdravi, čeprav so poznani tudi taki primeri. Obstajajo znaki, ki kažejo, da je nagnjenje za rakavo obolenje lahko dedno. Magnezijev klorid je preventivno sredstvo za raka na dojkah. Treba je paziti, da ne jemo hrane, ki povzroča raka. Kot zdravilo magnezijev klorid zadostuje, da ima telo mineralne soli uravnovešene in je tako zavarovan pred vsemi boleznimi.

Na vsak način je priporočljivo, kadar se stanje zboljša, zmanjšati mero magnezijevega klorida na najmanjšo preventivno raven po starosti. Tudi je priporočljivo prenehati jemanje mg.kl. za 2 do 4 mesece in potem spet nadaljevati 4 do 6 mesecev minimalne doze, spet prenehati itd

Pomanjkanje magnezija v človeškem telesu povzroča med drugim : splošno slabotnost, degenerativne bolezni kot rak, tuberkuloza, diabetes, tudi živčne motnje in probleme kosti.

Važno je to:

Pomagajte osebam, ki potrebujejo pomoč. Dajte to vašim sorodnikom, prijateljem in sosedom.«

Članek sem našel na internetu in ga objavil v nespremenjeni obliki brez lekture. 

Dodaj odgovor