13. 4. 2024

Poklali bomo Štajerce

lppm“poklali bomo štajerce ale alee”. To mi danes zjutraj butne v oči z zaslona LPP avtobusa.

Komaj so elektronske informacijske table na avtobusih ljubljanskega potniškega prometa zaživele, pa nas že čakajo presenetljive vsebine. Vsaj zame presenetljive, čeprav se takšne vsebine pojavljajo vse pogosteje in na vsakem koraku. In da so takšne vsebine objavljene, je kriv ponudnik vsebin!

Pa ni to osamljen SMS. Vsekakor je prišel iz vrst nogometnih navijačev, saj je še en podoben, ki ima v vsebini tudi del navijaške pesmi iz ljubljanske kotline. Na vsakem koraku takšni in drugačni mediji objavljajo sovražne vsebine in najbolj žalostno je, da to postaja že družbeno sprejemljivo.

Ob tem sem se spomnil misli komediografa Toneta Partljiča iz intervjuja, ki sem ga naredil z njim za letošnjo revijo Levstikova pot:

“Maribor je vaše mesto. Dejali ste, da lahko samo tam ustvarjate in pišete. Je Štajerc v Ljubljani iz leta 1995 vaša avtobiografija? Kaj vam pomeni Maribor? Je po krivici odrinjen od Ljubljane?”

Sovražil sem napis, ki so si ga moji meščani lepili na avte »Hvala Bogi, da sn Štajerc!« Nesrečen sem na nogometnih tekmah, ko cel stadion vpile »Ubij, ubij žabarja«. Kot državljan menim, da moram spoštovati prestolnico države. Toda v Ljubljani ne bi mogel biti »doma«. To sem lahko samo ob Dravi. Kje smo se rodili, pač nismo odločili sami.

Nič ne bom več dodal! Morda le še to, da bi ponudnik vsebin vendarle moral spremljati vsebine, saj takšne vsebine res ne sodijo na avtobuse mestnega prometa.

Dodaj odgovor