13. 4. 2024

Gasilska veselica PGD Primskovo z ansamblom Nemir in Kumskimi puncami

Za veselo razpoloženje na tradicionalni gasilski veselici, vedno drugo nedeljo v avgustu, bodo poskrbeli člani ansambla Nemir in Kumske punce. Veselica se prične v nedeljo, 14. avgusta 2016, popoldne ob 16. uri na šolskem igrišču poleg novega gasilskega doma. Za pijačo in hrano bodo poskrbeli domači gasilci in gasilke.

ansambel_nemir
Ansambel Nemir

Morda velja predstaviti ansambel Nemir, čeprav jih vsi že zelo dobro poznate.

Pisalo se je leto 2006. Na Mirni vsako leto pripravijo tekmovanje harmonikarjev »Vesel sem mirnčan«. In Tomaž nebi bil »zdrav«, če bi slučajno zamudil kakšno glasbeno prireditev. Tam je nastopil tudi naš harmonikar Gregor. Po koncu prireditve je sledila zabava , kjer sta se Gregor in Tomaž po parih kozarčkih »soka« spoznala in kar takoj zmenila za prve vaje pri Gregorjevem prijatelju Andreju, ki igra kitaro in klaviature. Tako smo se dobili na prvih vajah 23. avgusta 2006. Kar kmalu smo spoznali, da rabimo še bas in na pomoč je priskočila Gregorjeva sestra Mojca.

Pridno smo vadili in kmalu smo imeli prvi »špil«. Bilo je veliko treme in fušanja, ampak saj veste, vsak začetek je težak. Kar hitro smo ugotovili, da rabimo strokovno pomoč, za katero smo se dogovorili z Denisom Zupanom. Prišla so prva nesoglasja in Mojco je zamenjal David. V taki zasedbi smo posneli svojo prvo skladbo z naslovom »Prva ljubezen« in se udeležili svojega prvega festivala v Cerkvenjaku. Pesem se je med ljudmi kar dobro prijela. Na lestvici Radia Veseljak smo bili kar štiri tedne na prvem mestu. Zopet je prišlo do kadrovskih sprememb v ansamblu.

David nas je zapustil, pristopila pa sta Matej in Ambrož. V tej zasedbi smo posneli svojo drugo pesem z naslovom »Nemirna polka«. Z njo smo po mnenju občinstva zmagali na »Prvem festivalu za veliko nagrado Dolenjske v Šentjerneju«. Ta zmaga nam je dala še večji elan za delo, tako da že pripravljamo novo skladbo s katero se bomo predstavili na festivalu v Dolenjskih Toplicah.

Tako sedanja zasedba šteje 6 članov:
Gregor Možina: harmonika, bobni
Andrej Zupan: kitara, vokal
Ambrož Hočevar: vokal, trobenta, bas
Matic Uhan: bas, bariton, kontrabas, klaviature
Dejan Potočnik: vokal
Matej Barbo: vokal, povezovalec programa

Vir: http://www.ansambel-nemir.com

kumske_punce
Kumske punce

Kumskih punc ni treba posebej predstavljati, največ o njih pove slika. Pridite in se prepričajte. 🙂

Takole pa so se predstavile same:

Smo ansambel Kumske punce, stare od 14-17 let. Prihajamo iz Dobovca, idilične vasice pod Kumom v Zasavju.

Naša zasedba šteje štiri članice. Teja hodi v srednjo ekonomsko šolo. V glasbeni šoli se uči kitaro, za potrebe ansambla pa je poprijela za bas kitaro. Janja nadaljuje šolanje na srednji kozmetični šoli. Po opravljeni glasbeni šoli iz violine, pa se je odločila za frajtonerico, ki je sedaj njena prva ljubezen. Tjaša nadaljuje šolanje na srednji glasbeni šoli. Njen glavni inštrument je klavir, trenutno pa je v ansamblu glavna vokalistka. Katja je najmlajša med vsemi in obiskuje osnovno šolo. Po uspešnem zaključku glasbene šole, bo znanje pri kitari še nadgradila, kar ji bo tudi pri ansamblu zelo koristilo. V ansamblu tudi poje.

Skupaj smo začele igrati decembra 2013. Za vse nas je to prva taka izkušnja. V tem času smo se že predstavile domači in pa tudi širši publiki.

Posnele smo že našo prvo pesem z naslovom Frajer, katere avtor besedila in glasbe je Nejc Žepič, ki je tudi naš mentor.

Vir: http://trd-kum.si/kumske-punce/

Dodaj odgovor