29. 3. 2024

Poleti 2009 sem napovedal izgradnjo gasilskega doma na Primskovem

Spoštovani vsi prisotni!

Dobrodošli na Primskovem. Čeprav je vsakoletna veselica tradicionalna, pa vas z veseljem seznanjam, da je to prva veselica, ki jo tudi uradno organizira Prostovoljno gasilsko društvo Primskovo. Po več letih dela primskovških gasilcev v okviru PGD Kostrevnica smo februarja letos naposled ustanovili svoje društvo. Kar je bila nenazadnje dolgoletna želja domačinov, včasih močnejša, včasih so to želeli drugi, pa vse do letošnjega leta do ustanovitve ni prišlo.

Upamo, da bomo zgledno sodelovali z vsemi sosednjimi društvi, še posebej s svojim dosedanjim matičnim društvom PGD Kostrevnica in da nam bodo pomagali na naši samostojni poti do sprejema v Gasilsko zvezo in do podelitve pooblastil za opravljanje javne gasilske službe, predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Zato v imenu vseh gasilk in gasilcev PGD Primskovo prosim v prvi vrsti vse krajanke in krajane, seveda pa tudi ostale prisotne, da tudi tokrat priskočite na pomoč, da bomo v prihodnjih mesecih in letih zgradili takšno gasilsko društvo, ki bo v ponos vsem nam.

Hvala, ker ste danes prišli tu pred šolo na Primskovem, kjer naj bi v bližnji okolici že v nekaj letih zrasel nov gasilski dom z večnamensko dvorano. Verjemite, uspelo bo. Pri tem nas podpirajo tudi mnogi drugi, kar v preteklosti vedno ni bilo povsem običajno.

Cel dan in dobršen del noči vas bo zabaval ansambel Krjavelj, popoldne pa nas vse skupaj obišče tudi Tanja Žagar, ki je še sinoči nekaj pred polnočjo, ko si je ogledala slike z včerajšnjih priprav na to veselico, na FB zapisala:

»Oooooo Dolenjci moji!!! A takole lepo bo jutri? Pa takšni fejst fantje so pripravljali prizorišče! 🙂 Saj ne vem, če ne bi že kar zdajle prišla, ko pa tako super izgleda vse skupaj, ha ha! Se vidimo!«

Še enkrat dobrodošli na Primskovem z gasilskim »Na pomoč«.

 

Sevno, 9. avgusta 2009
Rudi Bregar
nagovor na veselici

Dodaj odgovor